2024. május 18. - Erik, Alexandra

Parfümöt lopott a drogériából

Ugyanabba a fehérvári drogériába ment vissza lopni egy huszonéves hajléktalan, ahol egy nappal korábban már sikerrel járt.
2011. február 14. hétfő 16:43 - HírExtra
Akkor tizenegy darab parfümöt rejtett el a pulóvere alá és vitt ki fizetés nélkül az üzletből, míg egyet eltetetett, hogy másnap visszamegy érte.

Annyira biztos volt abban, hogy nem bukik le, hogy a saját nevét adta meg az eladóknak. Pechjére azonban az alkalmazottaknak feltűnt a parfümhiány, és azonnal visszanézték a biztonsági kamera felvételét, amin egy az egyben látszódott, hogy a fiatalember ruházatába rejti a különböző márkájú kölniket.

Így amikor másnap visszatért a boltba, az eladók egyből felismerték.
A férfi azonban először még semmit nem sejtett abból, hogy lebukott, és az előző napi sikeres lopáson felbuzdulva, multivitaminokat és elemeket tett el a pulóvere alá, majd ezt követően az eladóhoz ment a számára félretett parfüm miatt. A hölgynek azonban azt mondta, nincsen rá pénze, így csak egy tusfürdőt fizetett ki.

Mire a vásárlással végzett, az időközben értesített rendőrök is az üzletbe értek, majd a férfit - igaztoltatását követően – előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.
Ott a nyomozók már, mint ismert bűnelkövetőt fogadták. Tekintettel arra, hogy korábban többször folyt már vele szemben büntetőeljárás a kapitányságon, és jelenleg is nyomozás van vele szemben folyamatban három csalás és két betöréses lopás miatt.

A 26 éves fehérvári hajléktalan férfi ugyanis még 2008-ban és 2009-ben egy nő ismerősével közösen három különböző mobilszolgáltató cégnél is úgy vásárolt előfizetéses mobiltelefont, hogy a szerződéskötésre rávett más személyeket azzal, hogy a törlesztő-részleteket fizetni fogja. Az előfizetői díjakat azonban egyik esetben sem fizette meg, amivel többszázezer forintos kárt okozott.

A betörési ügyei tavaly októberben voltak. Mindkét esetben a fehérvári Zrínyi utcában lévő egyik telephelyre ment be alumíniumért. Egyik esetben a lopás csak kísérleti szakban maradt, míg a másik alkalommal mintegy 300.000.- Ft értékben tulajdonított el különböző alumíniumtárgyakat a telepről.

A drogériában történt első lopásnál 67.990.-Ft-os kárt okozott, míg a második alkalommal 25.387.-Ft-os kárt. Utóbbi a tettenérés miatt, megtérült.

A férfi gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmények elkövetését részben beismerte. A parfümökkel kapcsolatban elmondta, hogy azokat az utcán eladta, és annak árából adósságait rendezte, valamint egy pólót és élelmiszert vásárolt magának.

A fiatalembert a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását