2024. május 19. - Ivó, Milán

Visegrádi négyek: aggasztó az áremelkedés

A négy visegrádi országot mélyen nyugtalanítja az élelmiszerek, a nyersanyagok és az energia árának világméretű gyors növekedése - állapította meg a szlovák, a cseh, a magyar és a lengyel miniszterelnök.
2011. február 15. kedd 18:01 - HírExtra
Minderről Pozsonyban esett szó, a visegrádi országok miniszterelnökeinek csúcstalálkozóján.

Miután az egyes országok önmagukban képtelenek kezelni ezt a problémát, a V4-ek felszólították az Európai Uniót, hogy ezzel a súlyos problémával időben és hatékonyan foglalkozzon.

Iveta Radicová, szlovák miniszterelnök szerint a V4-ek azt szeretnék, hogy ez a téma már márciusban kerüljön az Európai Unió napirendjére.

A találkozón elhangzott többek között az is, hogy a négy visegrádi ország miniszterelnöke, valamint a német és az osztrák kancellár felszólította a fehérorosz kormányt, hogy engedje szabadon a bebörtönzött ellenzékieket és garantálja országában az emberi jogok betartását. A fehéroroszországi helyzettel kapcsolatos közös nyilatkozatot kedden Pozsonyban fogadta el a hat politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását