2024. május 17. - Paszkál

Vászonra kerül Potter anyjának élete

Megfilmesítik Joanne K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írójának életét.
2011. február 17. csütörtök 16:35 - HírExtra
Tévéfilmben mutatják be a meseszerű felemelkedés történetet, hogy hogyan vált Rowling a szociális segélyekből élő munkanélküliből Nagy-Britannia egyik leggazdagabb emberévé. A Strange Magic (Különös varázslat) című film forgatását a tervek szerint márciusban kezdik a kanadai Victoriában. Rowlingot, aki nem ellenőrizte a televíziós életrajz forgatókönyvének hitelességét, Poppy Montgomery ausztrál színésznő alakítja majd.

Rowling 1965-ben született Bristolhoz közel, a délnyugat-angliai Chipping Sodburyben. Egyetemi tanulmányait, külföldi utazásokat és egy csődbe ment házasságot követően az 1990-es években lányával a skóciai Edinburgh-ban élt, munkanélküliként szociális segélyből tartotta fent magukat. Állítólag ekkor, egy kávézóban írta meg az első kötetet, a Harry Potter és a bölcsek köve című könyvet.

A kiadók kezdetben sorra visszautasították a varázslótanonc történetét, végül azonban bestsellerré vált. Világszerte több mint négyszázmillió példányt adtak el belőle 67 nyelven.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TheFallen
2011. február 17. 17:37
Rowling asszonyság életének megfilmesítése arról fog szólni, hogy miként kell jó ötleteket lopni és azt sajátnak beállítani. Jól csinálta, de le se ...om.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását