2024. május 20. - Bernát, Felícia

A britek készülnek a líbiai légtérzárra

A brit kormányfő hétfőn bejelentette, London szövetségeseivel terveket készít a líbiai légtérzár biztosítására, hogy megvédjék a líbiaiakat Kadhafi katonai támadásaitól.
2011. február 28. hétfő 20:11 - HírExtra
David Cameron a parlamentben felszólalva lemondásra szólította fel Moammer Kadhafi líbiai vezetőt és, mint mondta, távozásának kikényszerítéséhez minden lehetőséget fontolóra vesznek. "Semmiképpen se zárjuk ki a katonai eszközök bevetését" - mondta Cameron. A kormányfő nem tért ki arra, vajon a szövetségesek konkrétan készülnek arra, hogy érvényt szerezzenek a repülési tilalomnak, vagy csupán terveket készítenek arra az esetre, ha a helyzet kiéleződne.

"Nem kell eltűrnünk, hogy ez a rezsim katonai erőszakot kövessen el saját népével szemben" - mondta Cameron és hozzáfűzte: "Világos, hogy ez a rezsim elveszítette népének jóváhagyását, nem legitim. Üzenetem Kadhafi ezredesnek: távozzon most!".

A nemzetközi közösség már lépéseket tett, hogy szankciókkal sújtsa a líbiai kormányt, így fegyverembargót, beutazási tilalmat és egyéb intézkedéseket foganatosítanak Tripolival szemben.

Az amerikai haditengerészet és a légierő egységei állásokat foglalnak el Líbia körül, felkészülve arra az eshetőségre, hogy a Nyugat a katonai beavatkozás mellett dönt - közölte az amerikai védelmi minisztérium. "Tervezőink készenléti terveket dolgoznak ki, és azt hiszem, biztonsággal kijelenthetem, hogy ennek részeként újrapozicionáljuk erőinket, hogy biztosítsuk a nagyobb rugalmasságot arra az időre, amikor a döntéseket meghozzák" - jelentette ki Dave Lapan ezredes, a Pentagon szóvivője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását