2024. május 14. - Bonifác

LMP: Zagyvának mennie kell!

A Lehet Más a Politika szerint "a szánalmas parlamenti teljesítményt félelemkeltéssel kompenzáló Jobbik parlamenti képviselője hétvégi erőszakos akciójával végleg méltatlanná vált arra, hogy a Magyar Országgyűlés tagja legyen".
2011. március 3. csütörtök 16:08 - HírExtra
Az LMP szerint a jobbikos Zagyva György Gyula méltatlanná vált arra, hogy az Országgyűlés tagja legyen, ezért arra szólítják fel: adja vissza parlamenti mandátumát. Dorosz Dávid országgyűlési képviselő közleményében emlékeztet arra, hogy a jobbikos politikus sajtóhírek szerint vasárnap mintegy 30 emberrel együtt harci indulókat énekelve szidalmazott és fenyegetett egy Csongrád megyei tanyán élő családot, s ezért rendőri intézkedés is történt.

A Délmagyarországnak nyilatkozó falubeliek szerint egy cigány családot kerestek a jobbikosok, de nem találták, így jutottak el a dóci tanyára. Zagyva György Gyula a lapnak azt mondta: nem felvonultak, hanem sétáltak, és szerinte a rendőri intézkedés volt szabálytalan.

Kijelentette, ha eljárás indul ellene, lemond mentelmi jogáról.

Dorosz Dávid erre reagálva közleményében azt írja: nem ez az első alkalom, amikor Zagyvára köztörvényes bűncselekmény gyanújának árnyéka vetül. Tavaly nyáron a Magyar Szigeten két újságíró szerint a politikus súlyosan fenyegette őket és korlátozta személyes szabadságukat - emlékeztet az LMP-s képviselő, megjegyezve: egy másokat verbális és fizikai erőszakkal fenyegető ember méltatlan arra, hogy az Országgyűlés tagja legyen.

A Lehet Más a Politika képviselője kitér arra is, hogy a vasárnapi incidens nem elszigetelt esemény: "a Lakon erődemonstrációt tartó Vona Gábor, vagy a napokban Gyöngyöspatán robbanásveszélyes helyzetet teremtő gárdisták ugyanazt akarják, elterelni a figyelmet a Jobbik ötlettelenségéről és szánalmas parlamenti teljesítményéről". Dorosz Dávid úgy véli, a jobbikosok ezért az erőszakos megfélemlítéshez és a gyűlöletkeltéshez nyúlnak.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor az, hogy a vidéki Magyarországon ilyen esetek megtörténhetnek, azt mutatja: az Orbán kormány alatt nem javult a közbiztonság, sőt, katasztrofális helyzet állt elő. Az LMP ezért azt várja a kormánytól, ne hagyja magára a leszakadó kistérségeket, mert a vidék számára esélyt teremtő gazdasági és szociálpolitikai intézkedésekkel elkerülhető, hogy a következő évtizedek hasonló vagy még súlyosabb konfliktusokról szóljanak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását