2024. május 18. - Erik, Alexandra
Rafale típusú francia harci repülőgépek szombaton kora délután felderítő repülésekbe kezdtek Líbia egész területe fölött - közölték Párizsban nem hivatalos francia katonai források.
2011. március 19. szombat 16:24 - HírExtra
"A gépek nem ütköztek semmi ellenállásba. A felderítés egész nap folytatódni fog. A gépek Saint-Dizier katonai repülőteréről szálltak föl, ahol általában állomásoznak" - mondták el az AFP francia hírügynökségnek. A Rafale típusú vadászgépeket bombázásra és a légtér védelmére is fel lehet használni. A francia gépek Bengázi fölött is átrepültek - jelentette a BFMT-TV francia tv-állomás.

Fenyeget?

Moammer Kadhafi ismét óvta a Nyugatot egy Líbia elleni katonai beavatkozástól. Szóvivője, Músza Ibrahim tájékoztatása szerint a líbiai vezető szombaton levélben fordult Franciaországhoz, Nagy-Britanniához és az ENSZ-hez, jogtalanságnak, tiszta agressziónak bélyegezve az esetleges intervenciót, amelyet a Nyugat "meg fog bánni".

Kadhafi az Egyesült Államoknak is írt egy levelet, hangsúlyozva, hogy ő és a líbiaiak készek meghalni hazájuk védelmében. A szóvivő hangsúlyozta Líbiai a líbiaiaké, és senkinek semmi köze Líbia belügyeihez.
Lelőttek egy katonai gépet Bengázi fölött

A felkelők a Nyugattól várják a segítséget

A felkelők katonai szóvivője szerint a kormányerők nyugat felől behatoltak Bengáziba. "Hol vannak a nyugati hatalmak? Azt mondták, órákon belül csapást tudnak mérni" - mondta Hálid al-Szajeh a brit hírügynökségnek.

Musztafa Abdel-Dzsalíl, a Líbiai Nemzeti Tanács vezetője szombaton az al-Dzsazírának nyilatkozva azt mondta, a nemzetközi közösségnek gyorsan cselekednie kell, hogy megvédje a polgári lakosokat Bengáziban Kadhafi erőinek bombázásától. A felkelők vezetője szerint az emberveszteségek nagyon nagyok. "Tüzérséggel és rakétákkal lövik Bengázi összes negyedét" - mondta Abdel-Dzsalíl. "A nemzetközi közösség késik a beavatkozással a civilek védelmében. Bengáziban ma katasztrófa fog történni, ha a nemzetközi közösség nem lépteti életbe az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait. Felhívjuk a nemzetközi közösséget és az egész szabad világot, hogy állítsa meg a zsarnokságot a civilek lemészárlásában".
Forrás: MTI/hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását