2024. május 18. - Erik, Alexandra

Buszbaleset: vasárnap hozzák haza a gyerekeket

Buszt küldenek a Lengyelországban balesetet szenvedett gyerekekért, és vasárnap hazahozzák őket - mondta Gyurkovics Balázsné, a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.
2011. május 21. szombat 19:27 - HírExtra
Az igazgató azt is elmondta, hogy maga értesítette a szülőket a történtekről.

A kerekegyházi általános iskola tanulóit szállító autóbusz szombat délelőtt 10 óra tájban a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban, Wroclaw környékén, Namyslów település közelében szenvedett balesetet. A Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője, Pataki Eszter tájékoztatása szerint három gyermeket és egy felnőttet vittek kórházba, egy gyerek állapota súlyos.

Az autóbuszon 10 hetedik osztályos gyerek utazott 5 felnőtt kísérővel. Egy nemzetközi táborban vettek részt Lengyelországban. Kisbuszuk valószínűleg defektet kapott.

Egyelőre nem ismertek pontosan a szerencsétlenség körülményei. Az opolei vajdasági rendőrség szóvivője szerint a magyar autóbusz előzés közben frontálisan összeütközött egy szembejövő teherautóval, és felborult. A namyslówi rendőrség illetékese szerint viszont a busz defektet kapott, ezért tért át az úttest baloldalára, és így következett be az ütközés.

Az iskolaigazgató az MTI-nek elmondta: felvették a kapcsolatot a varsói magyar nagykövetséggel, várják a tájékoztatást a gyerekek állapotáról - mondta az iskola igazgatónője, aki szintén úgy tudja, hogy egy gyermek állapota súlyos.

A gyerekekért és a kísérőkért buszt indítanak, és vasárnap "akit lehet" hazahoznak - fűzte hozzá Gyurkovics Balázsné. Mint mondta, jelenleg is szervezik a busz elindítását.

A gyerekeket kísérő pedagógusok arról számoltak be az iskola igazgatójának, hogy minden segítséget megkapnak. Az iskolások egy csereprogram keretében tartózkodnak Lengyelországban - mondta zaklatott hangon az igazgatónő, aki hangsúlyozta, hogy nagyon várja a varsói külképviselet további információit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását