2024. május 17. - Paszkál

Huppanj le a PUF-ra az Akváriumba

Mi jut eszünkbe a Pál Utcai Fiúkról? Molnár Ferenc regénye? Vagy netalántán hazánk egyik kiemelkedő alternatív rock együttese? Le mernénk fogadni, hogy sokunknak egyből az utóbbi ugrik be.
2012. április 11. szerda 15:37 - HírExtra
Nem is csoda, hiszen az egy híján harminc éves Pál Utcai Fiúk egy szigetszentmiklósi garázsból indulva meghódították egész Magyarországot, több generációt megörvendeztetve számaikkal. Ma már szinte azt sem tudjuk mi az a kazetta, pedig a PUF első két hanganyaga kazettán járt kézről kézre és lett rongyosra másolva. Kezdetben minden fellépésre más-más nevet találtak ki maguknak, végül egy alkalommal rajtuk ragadt a Pál Utcai Fiúk, vagy röviden a PUF elnevezés.

Első lemezükre 1990-ig várni kellett, ami Ha jön az álom címmel jelent meg. Ezt követően évente jelentek meg albumaik, volt is bőven mit kiadniuk, hiszen hét éven keresztül gyűltek a dalaik. 2003-ban húsz éves jubileumi koncertet rendeztek a Petőfi Csarnokban, aminek anyagából jubileumi koncert cd-t és dvd-t adtak ki. Megjelent a PUF-ról szóló Álomhatár című könyvük, melyben az összes addigi tag megszólalt. 2008-ban ismét jubilált a zenekar, de ezúttal a huszonötödik évüket ünnepelték, megtoldva a Legelők című lemezbemutatóval.

Ezúttal a PUF akusztikus koncerttel jelentkezik, persze hogy ebben is nagy gyakorlata van már a zenekarnak. Léptek már fel a Művészetek Palotájában, de zenéltek az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában is. Mindenkinek ott a helye a koncerten, aki fiatal, vagy aki fiatalnak szeretné érezni magát!

Belépő : 1600 Ft
Elővételben: 1200 Ft
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását