2024. május 20. - Bernát, Felícia

Mire figyelj oda, ha elegánsan kell felöltözni egy eseményre?

Ha nem járunk gyakran elegáns eseményeken, akkor valószínűleg sokszor gondolkodunk a tükör előtt, hogy mit is vehetnénk fel hozzá? Férfiként nyilvánvaló, hogy öltönyt és inget, viszont az már egyáltalán nem mindegy, hogy ezekből melyiket.
2023. augusztus 15. kedd 21:31 - HírExtra

Felejtsük el az érettségiről maradt öltönyt!

Akármennyire is büszkék vagyunk arra, hogy még mindig beleférünk az érettségis öltönybe, inkább hagyjuk a szekrény mélyén azt. Azok az öltönyök sem színre, sem stílusra nem valóak egy elegáns eseményre. Mindenképp szerezzünk tehát be egy olyan alkalmi öltönyt, ami valóban minőségi is. 

Az ilyen öltönyt pedig nem árt méretre igazítani. A szabóságok ezt megteszik, de sok esetben már az üzletben is ránk igazítják a megvásárolt öltönyt. A tökéletes megjelenést ugyanis a méretre igazítás jelenti elsősorban.

Színek és anyagok – nem mindegy, mit választunk

Elegáns eseményeken maradjunk a formálisnál. Az öltöny – vagy lazább alkalmakra a zakó – legyen sötét színű, és mindenképp alkalmi anyagból készüljön. Az ilyen anyagú öltönyök finom tapintásúak, enyhén selymes textúrájúak. Ezek között választhatunk szürkét, sötétkéket, feketét vagy nézhetünk egy szép modellt a különlegesebb bordós vagy zöldes árnyalatokból is. 

Az öltöny mindig legyen egyszínű, a hozzá való ing pedig üssön el az öltöny színétől. Itt sem érdemes belebonyolódnunk a mintákba. Elegáns viselet esetén egyszínű, maximum diszkrét mintával rendelkező inget válasszunk. A világos ingek mellett pedig választhatunk sötét inget is, viszont ebben az esetben az térjen el az öltöny színétől. Például sötétkék öltönyhöz választhatunk szürke inget vagy feketét.

Az öltöny nadrág fazonja és hossza

Manapság ugyan még mindig divatos a slim fit öltöny és nadrág, viszont elegáns alkalomra jobb, ha ezt mellőzzük. A legjobb, ha a regular, enyhén karcsúsított modellek között keresünk megfelelőt. Sarkalatos kérdés az öltöny nadrág hossza is. Ezt sokan rosszul szokták beállítani. Ha álló helyzetben ráncosodik, akkor hosszú, ha pedig ülő helyzetben kilátszik a bokánk, akkor rövid lesz. A legjobb, ha a nadrág hosszát felpróbáláskor álló és ülő helyzetben is megnézzük.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását