2024. május 20. - Bernát, Felícia

Erdélyt mindenképpen látni kell!

A történelmi Magyarország egykori területei közül talán Erdély a leggyönyörűbb és legkülönlegesebb. Minden magyar embernek muszáj legalább egyszer ellátogatnia ide, ez segíteni fog jobban megérteni a magyarság történelmét is.
2023. szeptember 16. szombat 07:31 - HírExtra

Tüneményes falvak bújnak meg a Kárpátok zord bércei alatt, ahol azt érezhetjük, hogy megállt az idő. A gazdag fenyveserdők vadállatok sokaságát bújtatják meg örökzöld tűleveleik alatt. Az erdélyi emberek vendégszeretete, népi bölcsessége és egyedi humora pedig garantáltan életre szóló élményeket ad az ide utazóknak. 

A térség legnagyobb lélekszámú városa, Marosvásárhely látnivalók sokaságát tárja elénk, ez Székelyföld fővárosa és kulturális központja is egyben. Rengeteg műemlék, gyönyörű épületek bizonyítják gazdag történelmét. 

Székelyföld központja

Marosvásárhely egy népszerű turisztikai célpont, amit kulturális örökségei mellett a modern kor szórakozási és pihenési lehetőségeinek is köszönhet. A város nagyon könnyen megközelíthető, nagyon jó a fekvése, és a közlekedési fejlesztések is célt értek. 

Nemzetközi repülőtere révén a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a levegőből érkezni, de aki nem a felhők felett szeretné megtekinteni Erdélyt, annak a busz, az autó vagy a vonat is remek opció lehet. Innen testközelből élvezhetjük a táj szépségeit, lenyűgöző hegyeit és völgyeit. 

Nyáron sok fesztivál kerül megrendezésre, emiatt érdemes ide utazni, de télen is van rengeteg érdekes program. Marosvásárhely bármikor fantasztikus úti cél, csodás hely a kikapcsolódáshoz, a kiránduláshoz, a pihenéshez is. 

Mit nézzünk meg Marosvásárhelyen?

A város főtere egy nagyon jó kiindulópont lehet, itt találhatunk több impozáns épületet és templomot is. A Kultúrpalota szinte már jelképes, ami a magyar szecessziós építészet egyik kiváló gyöngyszeme. 

A Városháza szintén szimbóluma a településnek, a Vártemplom pedig Székelyföld egyik legjelentősebb késői gótikus épülete. A belvárosban található Erdély egyik legnagyobb vára, amelynek udvarán számos kulturális rendezvényt és egyéb eseményeket is szerveznek. 

A Székely Vértanúk Emlékművénél évente megemlékezést tartanak a szabadságharcra és a 13 aradi vértanúra emlékezve. A város fölé emelkedő dombon, Somostetőn található az Állatkert, ami egy nagyon korszerű szabadidős park. De menjünk tovább Erdélyben, hiszen nemcsak Marosvásárhelyet látogathatjuk meg!

Látnivalók Erdélyben

Erdély nevezetességei szinte megszámlálhatatlanok, annyi nyomot hagyott a történelem, és a természeti kincsei is bővelkednek értékes látnivalókban. Szép kincses Kolozsvár igazságos királyunk, Hunyadi Mátyás szülőhelye, itt rengeteg érdekességgel találkozhatunk. 

Torockó az egyik leghíresebb területe Erdélynek, hiszen ez az a hely, ahol a Nap is kétszer kel fel. Székelyudvarhely számos gyönyörű műemlék jellegű épülettel és sok különlegességgel büszkélkedhet. 

Szováta, Parajd, Nagyszeben és Brassó se maradjon ki az erdélyi körútból, de látogassunk el Gyulafehérvárra, Temesvárra és Nagyváradra is!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását