2024. május 20. - Bernát, Felícia

A nyárnak vége, attól az egészség még fontos!

Bár a nyárnak már vége, a fürdőruhák elvonulhatnak a fiókok legmélyére, a viselőik pedig fellélegezhetnek, has kiereszthet, és következő nyárig nem is kell foglalkozni velük, azért mégsem biztatunk ilyen galádságra.
2023. szeptember 19. kedd 10:03 - HírExtra

A beach body nem csupán az esztétikum miatt kell, hogy fontos legyen, hiszen az egészségünk is múlik azon, hogy milyen bőrben vagyunk. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy ép testben ép lélek, így körbe is ér az, hogy miért érdemes odafigyelnünk arra, hogy testünk valóban azt kapja, amire szüksége van, és amit meg is érdemel.

MCT olaj mint a diéta segítője?

Elsősorban az a leglényegesebb, hogy tápláló és változatos étrendet biztosítsunk a szervezetünk számára, hiszen egy jól összeállított diéta 70%-a múlik a táplálkozáson. Ebbe tökéletesen beleillik a Marry Jane svájci CBD olajok által forgalmazott MCT olaj.

Ez a közepes láncú triglicerid rendkívül gyorsan emészthető az emberi szervezet számára, ezért fogyasztás után szinte azonnal energiává alakul. Talán nem véletlen, hogy sportolók és komoly testmozgást végzők akár edzés előtt is magukhoz vesznek belőle.

Mivel alapvetően nem sok kalóriát tartalmaz, ezért kiválóan támogat mindenféle diétát, sőt, felgyorsítja az anyagcserét is, ami rendkívül fontos szempont a diétázók számára.

Most nyilván felmerül benned a kérdés, hogy hogyan is kell alkalmazni ezt az olajat, hiszen ennyi kedvező hatás mellett vétek lenne kihagyni ezt a készítményt.

Hogyan vesd be az MCT olajat a jobb formád érdekében?

Ha szeretnéd kipróbálni, hogy mire is képes az MCT olaj, akkor többféle módja van a használatának.

Mivel színtelen és szagtalan, ezért teljesen tetszőleges módon alkalmazhatod: akár a reggeli kávédat is turbózhatod vele, teheted a jól bevált fehérjeturmixodba, sőt, akár a salátádra is csurgathatod.

Mivel egyiknek sem fog változni az íze, ezért csak az áldásos hatások maradnak, no meg persze a kedvenc ízeid. Mert a diéta nem szabad, hogy önsanyargatássá fajuljon, hiszen a test egy idő után fel fog lázadni a számára kellemetlen korlátozások ellen. Előzd meg a bajt: egyél finomat és eleget, de egészségeset, és közben mozogni se felejts el. Meg beletenni az ételedbe vagy italodba az MCT olajat.

Egy valamitől azonban óva intünk: ne lépd túl az előírt mennyiséget!

Ne ess túlzásba!

Mivel észrevehetően hamarabb fogsz teltségérzetet érezni, ezért teljesen érthető módon sokan kísértésbe esnek, és megpróbálnak többet is használni a napi 3-4 kanálnyi adagnál. Ez azonban egyáltalán nem jó ötlet, mivel gyomorbántalmakhoz és hasmenéshez vezethet.

Éppen ezért bármilyen csábító is, csakis annyit használj belőle, amennyi javasolt. Ennyivel ugyanis kiválóan támogatható a diéta, gyorsítható a zsírégetés, és anélkül történik fogyás, hogy az a testedet megviselné. A többit rendszeres testmozgással és megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel egészítsd ki, és minden bizonnyal meglesz a beach body nemhogy jövő nyárra, hanem akár már tavaszra is!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását