2024. május 20. - Bernát, Felícia

Tervezd meg a konyhádat professzionális módon!

Sok ember tanácstalan a lakásfelújítás során, mert nem tudja, hogyan rendezze majd be az egyes helyiségeket, főleg, ha az adott tér alapterülete túl kicsi. A legnagyobb gondot a konyha szokta jelenteni, hiszen itt sok mindennek helyet kell biztosítani.
2023. október 17. kedd 07:02 - HírExtra

Vajon léteznek-e praktikus tanácsok arra vonatkozóan, hogyan kell jól berendezni egy konyhát? Igen! És ezeket a gyakorlatban is meg lehet valósítani, pont erről szól a The Bright Academy Konyhatervezés tanfolyama. Erről osztunk most meg bővebb információt.

Kinek érdemes jelentkezni a képzésre?

A The Bright Academy oldalán számos tanfolyamot találunk, amelyek mindegyike online végezhető el, és valamennyi naprakész tudást ad, akár egy új szakmát is kitanulhatunk általuk. Igen népszerű többek közt a lakberendező tanfolyam, de aki csak a konyhatervezéssel kapcsolatban szeretne többet megtudni, azok számára elegendő lehet az erről szóló képzést elvégezni.

Fontos leszögezni, hogy ide nem csupán szakembereket, az építészet területén dolgozókat várják. Sőt! Kimondottan úgy alkották meg a kurzust, hogy az a laikusok számára is érthető legyen, és olyan ötleteket kaphatunk, amelyekkel bárki élhet a konyhája átalakítása során.

Ugyanakkor azoknak is javasolt a képzés elvégzése, akik a konyhatervezéssel kapcsolatos szakmák bármelyikében érintettként dolgoznak: lehetsz műszaki eladó, festő, burkoló, asztalos, dizájner, de akár szakács is – biztosan tudod hasznosítani a munkád során az elhangzottakat.

Miből áll a tananyag?

A képzés online formában zajlik, elvégzése nincs időhöz kötve, és a díj befizetését követően azonnal elkezdhető. Összesen 90 percnyi videó és 153 oldalnyi írásos tananyag által szerezheted meg a legnaprakészebb tudást a témában. 

A főbb témakörök a következők:

  1. A konyha funkciói
  2. A konyhai tevékenységek – megismerkedhetsz a gépek működésével, a helyes elrendezésük módjával
  3. Az ergonomikus konyha ismérvei
  4. A stílus kialakítása, az összhang megteremtése a konyhában
  5. A konyhai hely kihasználása, trükkök
  6. A tervezés előtti szakasz
  7. Konyhatervezés professzionális eszközökkel
  8. A megvalósítás folyamata, mire kell figyelni

Igazán izgalmas a tematika, és ahogy látható, nagyon praktikus tanácsokat kaphatunk a képzésen akkor is, ha mi magunk szeretnénk megtervezni álmaink konyháját.

Kell előképzettség?

Bár előnyt jelenthet egy lakberendezői tanfolyam elvégzése – egyébként erre is van mód a The Bright Academynél –, ennél a kurzusnál nincsenek előfeltételek, nem baj, ha nem vagyunk szakértők.

Csak stabil internetkapcsolatra van szükség ahhoz, hogy belevágj a tanulásba. Mivel azonban tervezőprogramokat is kell használni, jó, ha értesz a számítástechnikához, hogy tudd, hogyan kell az egyes beállításokat megtenni.

Előnyt jelenthet az is, ha használtad már az Adobe Photoshop, illetve az Adobe Illustrator programokat, de ez sem feltétel.

Érdemes elvégezned a képzést, mert nemcsak új perspektívákat kapsz, hanem beleláthatsz egy lakberendező mindennapjaiba is, és ki tudja, talán a végén még ezt a szakmát is örömmel kitanulod majd.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását