2024. május 20. - Bernát, Felícia

Számos kérdés, amit fel kell tenned, amikor kültéri bútort választasz

A városi emberek talán még jobban rajonganak a szabadtéri életért, és ha kertvárosi házzal vagy akár csak egy kicsike erkéllyel, terasszal rendelkeznek, mindent megtesznek, hogy a kültéren is komfortosan érezzék magukat, akár egész évben.
2023. november 14. kedd 16:08 - HírExtra

A legújabb trendek szerint a teraszok a nappalik kiterjesztései, ezért ugyanolyan komfortosak, és ugyanolyan bútorok és kiegészítők szolgálhatják a kinti pihenést, étkezést, mint a lakásban. A kültéri bútorok kiválasztása azonban sokkal bonyolultabb folyamat, mivel ezeknek ellen kell állniuk az időjárás viszontagságainak. Ezt szem előtt tartva a legjobb, ha átgondolod, milyen kültéri bútorokra van szükséged, mielőtt vásárolni indulsz.

A kényelem mindenek felett

Ha tavasszal és nyáron minél több időt szeretnél az erkélyen, teraszon, kertben tölteni, összpontosíts a kényelmes ülőalkalmatosságok kiválasztására! Nem kell messzire menned, a Dublino Home webáruház kerti székeinek kínálatát a fotelban ülve is végignézheted. 

Ma már sokaknak a terasz jelenti a második nappalit azokban a hónapokban, amikor kellemes a hőmérséklet a kint ücsörgéshez. A manapság kapható kerti bútorok választéka olyan hatalmas, hogy sok időt takaríthatsz meg, ha vásárlás előtt átgondolod, mi a kültéri helyiség fő célja, különösen, ha a hely korlátozott. 

Pihenés, étkezés, esetleg a kettő kombinációja? Amennyiben már tudod, mire keresel bútort, következhetnek a részletek, hogy szék vagy kanapé, megfelelő-e az ülőfelület, a háttámla magassága, elég kényelmes-e, ugyanis másféle típusra van szükség étkezéshez, és másra lazításhoz. 

Ne legyen zsúfolt a tér

Vásárlás előtt vedd elő a mérőszalagot, és pontosan mérd fel, mennyi hely áll rendelkezésre, majd ezután próbáld elhelyezni papíron a számításba jöhető bútorokat. Azt is vedd számításba, hogy a kényelmes használathoz helyre van szükség ahhoz is, hogy ki tudd tolni a széket, körbe tudd járni az asztalt. Ne zsúfold össze a bútorokat, mert egy szűkös térben senki nem érzi jól magát.

A kis alapterületen a zsúfolt megjelenés elkerülése érdekében ne vásárolj olyan kültéri bútorokat, amelyekben túl sokféle anyag keveredik.

Ideális anyagok kültérre

A legfontosabb tényezők a tartósság, a hordozhatóság és a karbantartás. Az alumíniumból, műgyantából vagy műanyagból készült könnyű, kevés karbantartást igénylő székek egyszerűen mozgathatók és tárolhatók. Emellett nem lesz szükségük nagyfokú időjárásvédelemre sem. 

A fa bútorok gyönyörűek, de a napsugárzás és a csapadék hatására színüket vesztik, vetemednek, rendszeres utógondozást igényelnek, ezért elfoglalt, barkácsolni nem szerető embereknek nem ajánlottak, ennek hiányában ugyanis élettartamuk korlátozott. 

Minél több időt tervezel kint tölteni, annál fontosabb, hogy magas minőségű bútorokat válassz, amelyek megjelenésükkel emelik a hely színvonalát, és hosszú élettartamúak. 

Ha tárolóhely hiányában egész évben kint tervezed tárolni a bútorokat, gondoskodj legalább megfelelő takarásról, így meghosszabbíthatod az életidejüket. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását