2024. május 16. - Mózes, Botond

Ezért jó, ha mindig van az autóban egy bikakábel

Sajnos egy jól karbantartott autó is okozhat néha meglepetéseket. Egy lemerült akkumulátor például rengeteg fejfájást okozhat. Szerencsére az ilyen helyzetekre is van megoldás, ami nem más, mint egy jó minőségű indítókábel vagy népszerűbb nevén bikakábel.
2024. január 29. hétfő 10:05 - HírExtra

De mire használható pontosan egy ilyen eszköz és mikor lehet rá igazán nagy szükség? Valamint hogyan választhatjuk ki a nekünk megfelelőt? Ebben a bejegyzésben mutatunk néhány fontos dolgot, amit a bikakábelről és használatáról tudni érdemes.

Miért fontos kiegészítő a bikakábel?

A FilterABC kínálatában is megtalálható bikakábel egy olyan személyautó termék, amely a legtöbb sofőr kelléktárából nem hiányozhat. Ennek oka, hogy bárkivel előfordulhatnak kellemetlen balesetek. Ha példának okáért lemerül az akkumulátor, nekünk pedig nincs időnk arra, hogy feltöltsük (vagy gyorsan lecseréljük), egy ilyen egyszerű eszköz szinte életmentő lehet.

Az indítókábel feladata ugyanis az, hogy egy lemerült akkumulátort egy másik jármű segítségével gyorsan újraindíthatóvá tegyen. Segítségével könnyen kérhetünk segítséget másoktól, vagy épp hasonló szituációban segíthetünk másokon, akik a lemerült akkumulátor miatt nem tudják gépkocsijukat beindítani.

Ez az egyszerű kiegészítő ráadásul nem csak azért lehet hasznos, mert segít kihúzni minket (vagy akár más sofőröket is) a bajból. Használatával elkerülhetővé válnak az olyan, váratlan kiadások, melyek a jármű elvontatásával, az akkumulátor cseréjével és a szervizeléssel járnak együtt.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bikakábelt?

Mivel az indítókábel olyan kiegészítő, amin egy kellemetlen helyzetben sok múlhat, így érdemes mindig megbízható, jó minőségű darabot választanunk. Az olcsó bikakábelek hamarabb tönkre mehetnek és előfordulhat, hogy épp akkor hagynak cserben, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. Hogy megtaláljuk a megfelelőt, érdemes néhány dologgal tisztában lenni.

Először is azzal, hogy az olcsó, gyengébb minőségű indítókábelek általában vastag szigeteléssel rendelkeznek, a bennük lévő réz átmérője azonban kicsi, leginkább egy drótra emlékeztet. A drágább kábelek szigetelése vékonyabb, ellenben a belsejükben vastagabb keresztmetszetű rézhuzal található.

A kis vezeték-keresztmetszetű bikakábel használata kizárólag motorkerékpárok vagy kis benzinmotorok beindítására lehet alkalmas. Kisebb ellenállással rendelkeznek, ami kisebb feszültségesést és nagyobb átvihető áramerősséget, ezáltal pedig nagyobb megbízhatóságot biztosít.

Hol találunk az autónkhoz illő indítókábelt?

A különböző bikakábelek általában különféle autótípusoknál alkalmazhatók. Ez azt jelenti, hogy a vásárlás előtt érdemes tájékozódni azzal kapcsolatban, hogy melyik megoldás az, ami a járművünkhöz illik.

Szerencsére ma már az internetről gyorsan és egyszerűen rendelhetünk jó minőségű indítókábelt. Olyan helyekről, mint például a FilterABC webáruháza, ahol a legnívósabb autós kiegészítők és alkatrészek közül válogathatunk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását