2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

Megérinthető múzeum

Érintőképernyős terminálokat helyeztek el a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a látogatók a berendezés segítségével a kiállításhoz kapcsolódó információkat, multimédiás, turisztikai anyagokat ismerhetnek meg - közölte Herczeg Gábor az intézmény csoportvezető
2007. szeptember 21. péntek 21:17 - Hírextra

A szegedi Kultúrpalotában összesen hét érintőképernyős terminál várja a látogatókat, ezek közül öt tematikusan egyes gyűjteményrészekhez, állandó kiállításokhoz kapcsolódik, kettő pedig az épület előcsarnokában kínál általános információkat a múzeumról és a városról - mondta a szakember.
Valamennyi berendezés háromnyelvű, a magyar mellett angolul és németül is elérhetőek az anyagok, valamint a képernyő magassága is állítható, így a kerekesszékkel közlekedő vendégek is könnyedén használhatják - tudatta a muzeológus.

A terminálokon rendkívül látványos háromdimenziós szolgáltatások is elérhetők. Az egyiken a nézők nyomon követhetik, 1879-ben miként zúdult a városra a Tisza árvize, egy másik prezentáció a város mai környezetében ábrázolja, merre álltak a középkori vár falai és tornyai, egy harmadik bemutató pedig az 1944-ben lerombolt déli vasúti hidat idézi meg - sorolta a szakember.

Herczeg Gábor elmondta, valamennyi terminál adatbázisa és nyelvkészlete bővíthető, így akár az időszaki kiállításokhoz kapcsolódó anyagok is föltölthetőek rájuk.

A berendezések beszerzését uniós támogatás tette lehetővé, a pályázat útján elnyert nettó 186 millió forintból fölújították a múzeum épületét és más audiovizuális és multimédiás eszközöket is beszereztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását