2024. június 2. - Kármen, Anita

Mága Zoltán koncert a hősi halottakért

A rendőrség és a honvédség idén elhunyt, hősi halottnak nyilvánított tagjainak emlékéért és családjaik megsegítéséért tartja jubileumi jótékonysági koncertjét Mága Zoltán hegedűművész csütörtökön a budapesti Szent István-bazilikában.
2010. szeptember 14. kedd 18:03 - HírExtra
Mága Zoltán az MTI-nek kedden elmondta: az összefogás jegyében egy évvel ezelőtt, 2009. augusztus 18-án a Szent István-bazilikában útjára indult egyedülálló kezdeményezése, a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat a feléhez ért, ezért egy ünnepi rendezvényt tartanak szeptember közepén Budapesten.

Az 50. koncertjét szeptember 16-án tartja a hegedűművész, és a rendezvény bevételét annak a hősi halát halt rendőr családjának ajánlja fel, akit egy igazoltatás elől menekülő autós július 23-án Budapesten halálra gázolt.

Mága Zoltán elmondta: a koncert kegyeletteljes tisztelgés a hősi halott, és mindazon rendőrök előtt, akik az életünk védelméért az életüket adták, és azok előtt is, akik ennek veszélyét nap mint nap, sokszor a hivatali kötelességükön felül is vállalják.

Mága Zoltán közlése szerint a koncerten történő megemlékezés mellett egy nagy összegű felajánlással szeretné segíteni továbbá az augusztus 23-i afganisztáni támadásban hősi halált halt magyar katona, Pappné Ábrahám Judit, valamint a támadásban életveszélyesen megsérült, és a budapesti a Honvéd kórházban elhunyt Kolozsvári György zászlós családját is.

Radovic Dusán rendőrfőhadnagy és az afganisztáni misszióban szolgált katonák emlékére, és családjának megsegítésére szervezett programon ott lesznek a kormány és a rendvédelmi tárcák képviselői mellett a megyei rendőrfőkapitányok, politikusok és közéleti személyiségek.
A csütörtök esti jótékonysági koncerten beszédet mond a rendezvény fővédnöke, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, valamint Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Mága Zoltán emlékeztetett: az ország templomaiban zajló koncertek bevételét - amely meghaladta a 100 millió forintot - hátrányos helyzetű családok, közösségek, vagy beteg gyermekek megsegítésére ajánlotta és ajánlja fel.

A koncertsorozat mellett számtalan jótékonysági akciót tartott az elmúlt évben, idén többször is segédkezett az árvíz miatt bajba került családoknak, így több tízmillió forint értékű adományt juttatott a borsodi térségbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását