2024. június 2. - Kármen, Anita

A pénz valódi volt, a rendőr nem

További sértettjeit keresi a rendőrség azoknak a pár napja őrizetbe vett álrendőröknek, akik idős embereket próbáltak becsapni, a főváros több kerületében - értesült a HavariaPress.
2007. február 10. szombat 17:59 - Hírextra
A banda módszere az volt, hogy telefonon felhívtak idős embereket, azt állítva, hogy a postás által kézbesített nyugdíjuk hamis bankjegyekből áll. Ezért a nyomozóként bemutatkozó telefonáló azt kérte a sértettektől, hogy a pénzt - további vizsgálatok végett - adják át az őket hamarosan felkereső kollégájuknak. A rafinált bűnözők ily módon több sértettől csaltak ki különböző összegeket, több helyszínről pedig értékszerzés nélkül menekültek el, miután a sértettek gyanút fogtak. A tavaly április óta Budapest számos kerületében tevékenykedő banda feltételezett tagjai közül a XVII. kerületi rendőrség a közeli napokban két férfit fogott el. A fővárosi nyomozók ugyanakkor - velük együtt - összesen hat embert tartanak őrizetben hasonló ügyek miatt. Azt a rendőrség még vizsgálja, hogy a hat ember közös bandához tartozott-e, vagy csak nagyon hasonló módszerekkel dolgoztak. Az utóbbi időben nagyon elszaporodtak a hasonló bűncselekmények, ráadásul sok sértett nem is tesz feljelentést, például olyankor, ha megússzák értékvesztés nélkül. A nyomozók mégis azt kérik, hogy az álrendőrök bűnlajstromának felderítése érdekében jelentkezzék mindenki, akitől az elmúlt időszakban hasonló módon próbáltak ismeretlenek pénzt szerezni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását