2024. május 17. - Paszkál

Öt új ötlet is van a kieső sarc pótlására

Várhatóan a kormány csak javaslatot tehet, és a parlament mondja majd ki a végső szót az elvárt adó eltörlése miatti bevétel-kiesés kompenzálásáról - nyilatkozta a pénzügyminiszter az MTI-nek.
2007. március 2. péntek 11:21 - Hírextra
Veres János szerint több változat közül dönthet majd a kormány az Alkotmánybíróság (Ab) elvárt adóval kapcsolatos határozata után kieső bevételek pótlásáról, amelyet a jövő héten terjeszt a kabinet elé. A tárca vezetőja kiemelte, hogy a hiány megszüntetésére jelenleg is öt változatot vizsgálnak a Pénzügyminisztériumban. A pénzügyminiszter az MTI kérdésére azt viszont nem árulta el hogy a bevétel kiesésére milyen elképzelések vannak, mert nem kívánta megelőzni a kormánydöntést.

A tartalékok terhére, a bevételek növelésével vagy a kiadások csökkentésével kell a kieső bevételt pótolni, de előfordulhat az is, hogy a három lehetőség kombinációjával készülő koncepció kerül elfogadásra - sorolta a lehetőségeket a miniszter. Veres János hangsúlyozta: egy biztos, hogy a konvergenciaprogramban szereplő 2007-re tervezett 6,8 százalékos államháztartási hiánycélt miden körülmények között tartani kell, mert ez Magyarország hitelességének a kérdése.

Az elvárt adó bevezetését 2006 közepén jelentette be a kormányfő az Új Egyensúly program keretében, amely szerint 2007. január 1-jétől a társasági adó hatálya alá tartozó adóalanyoknak adót kell fizetniük, legalább egy minimális nagyságú elvárt jövedelem alapján. Ezt a törvényi szabályozást az Ab megsemmisítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását