2024. május 19. - Ivó, Milán

London óvatos, de együttműködő

Nagy-Britannia óvatosan, de együttműködően áll hozzá az európai alkotmányszerződés ügyéhez, és támogatja a német uniós elnökség erőfeszítéseit a kérdésben. Ez derült ki Göncz Kinga magyar külügyminiszter és Geoff Hoon brit Európa-ügyi miniszter megbeszélé
2007. március 27. kedd 23:58 - Hírextra
A találkozót követően Göncz Kinga elmondta: London az európai alkotmányszerződés olyan formájában érdekelt, amely amelyet nem kell népszavazásra bocsátani. Geoff Hoon a találkozón arról beszélt: kevés reményt lát arra, hogy a dokumentum a jelenlegi formájában átmenjen, ezért más formát kellene találni annak elfogadására.

Nagy-Britannia nem ratifikálta az európai alkotmányszerződést.

A találkozón napirenden voltak energiabiztonsági ügyek is. "Magyarország célja természetesen az, hogy biztonságos gázellátása legyen, ugyanakkor létezzen a diverzifikáció lehetősége, az ellátási útvonalakat, forrásokat, valamint a megújuló energiaforrásokat tekintve is" - fogalmazott Göncz Kinga. Geoff Hoon azt mondta, Londonnak sincsenek megbízható információi arról, mekkora gázkészletekkel rendelkeznek a közép-ázsiai országok, a Kaszpi-tenger térsége.

"Szoros együttműködést szeretnénk Nagy-Britanniával a kutatás-fejlesztési területen, az új technológiák átvételében, elsősorban a megújuló energiaforrások arányának növelése érdekében" - mondta a magyar külügyminiszter. Kitért arra is, hogy Koszovó kapcsán a brit megközelítés hasonló, mint a magyar: fontos, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa döntsön a kérdésben és az EU egységes álláspontot képviseljen az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását