2024. április 29. - Péter

A kormány most online kérdez

Közös ügyünk a zöldenergia, ezért a kormány online kérdezi meg a polgárok véleményét 13 fontos kérdésben a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig - mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) államtitkára kedden a Facebook oldalára feltöltött videóban.
2024. április 2. kedd 10:35 - HírExtra

Steiner Attila kiemelte, hogy a kormány a biztonságos, tiszta és megfizethető ellátás érdekében hosszabb távon is a napenergia és az atomenergia kettősére alapoz.
    
ozzátette, a paksi atomerőmű jelentősége a nemzeti energiamixben megkérdőjelezhetetlen. Ugyanis a jelenlegi négy blokk a hazai áramtermelés felét, a belföldi fogyasztás több mint harmadát biztosítja.
    
Arra is rámutatott, hogy a fenntartható atomenergia nélkül nem képzelhető el sikeres zöld átállás sem, ahogy nem érhető el az energiafüggetlenség és nincs rezsicsökkentés sem. Ezért készítik elő a meglévő blokkok üzemidejének meghosszabbítását és ezért építik meg a Paks 2-t.
    
"Így jelentős mennyiségű földgáz felhasználását válthatjuk ki, érdemben csökkenthetjük a károsanyag-kibocsátást" - jelentette ki az államtitkár.  
    
"A magyar emberek véleményére ebben a kérdésben is számítunk, ezért kérem, töltse ki Ön is április 15-éig a Zöldenergia konzultáció online kérdőívét" - fogalmazott Steiner Attila a közösségi oldalán, ahol egyúttal jelezte, hogy a kérdőív a zoldenergia.kormany.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását