2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kubatov kormányválságban reménykedik

A Fidesz országos pártigazgatója szerint az emberek a népszavazási kérdésekben pártja mellett állnak, és győzelmet várnak - erről Kubatov Gábor beszélt sajtótájékoztatón szerdán, Füzesgyarmaton. Szerinte az eredményes népszavazás kormányválságot okozhat.
2007. szeptember 5. szerda 21:22 - Hírextra
"A Fidesz körül jól láthatóan alakul egy új többség (…), úgy gondolom, hogy ebben az új többségben nagyon sok ember megfordulhat" - mondta. A politikus számít olyan emberekre, akik az előző ciklusban az MSZP-re szavaztak, és úgy gondolják, hogy a szocialista párt "elárulta azt az eszmerendszert, amit idáig fontosnak véltek".

Kubatov Gobor számít az új többségben például azokra is, akiket jégkár ért, de nem kaptak megfelelő kárpótlást, akik úgy ítélik meg, hogy a magyar közlekedést tönkre tették és emiatt a munkába járás, vagy a gyermekeik iskolába járása nehézségbe ütközik.

A pártigazgató szintén számít a tanárokra, az aggódó szülőkre, középiskolásokra, akik azt gondolják, hogy ezt az oktatással nem lehet megtenni. Az új többséghez sorolta továbbá azokat is, akik az egészségügyben dolgoznak, vagy "szerencsétlenségükre" rászorulnak az egészségügyre, akik elutasítják a vizitdíjat, a kórháza napidíjat és a dobozdíjat.

Kubatov Gábor mások mellett az új többséghez sorolta azokat az értelmiségieket, gondolkodókat és a politikához értőket is, akik a "kormány szellemi meddőségét nem hajlandók tovább elviselni".
Kubatov Gábor több feltételezésbe is bocsátkozott egy pártja számára sikeres népszavazás utáni helyzet esetében. Mint mondta, nem szívesen néz át más pártok belügyeibe, (..) de érezhető, hogy "a szocialistákon belül mérhetetlen megosztottság van".

"Jól körvonalazhatóan Kiss Péter, Szili Katalin, Lamperth Mónika, Szekeres Imre és Juhász Ferenc egy külön klikket alkotnak a kormányon belül, amelynek az egyensúlyozása nagy nehézségeket okoz Gyurcsány Ferenc számára" - jelentette ki, majd hozzátette: ők is pontosan tudják, hogy a kormányzati teljesítmény (…), az nem tartható tovább, valamit kellene csinálni".

Kubatov Gábor szerint ráadásul sokan vannak a szocialisták között, akik "nem tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel", mert pontosan tudják, hogy a "szocialisták nem szocialista, hanem egy neoliberális, kapitalista utat járnak".

Az MSZP és az SZDSZ budapesti ellentéteire utalva kiemelte: a liberálisok elveszíthetik az "utolsó arcvonásaikat, arcélüket" ha bennmaradnak a koalícióban, ám "ha kijönnek onnan, az reménnyel kecsegtetheti őket, hogy megugorják a parlamenti küszöböt".

"Az az érzésem, hogy egy sikeres és eredményes népszavazás után nagyon nehéz lesz a szocialistáknak egyben tartani a kormányukat, a koalíciójukat és ez könnyen elvezethet minket addig, hogy (…) kormányválságba sodródhat az ország" - mondta egyebek mellett Kubatov Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását