2024. május 18. - Erik, Alexandra

Folyamatos kampányra készül a Fidesz

A hírekkel ellentétben egyáltalán nem lesz elkeseredett a Fidesz, ha az államfő nem ír ki népszavazást az idén - olvasható a hétfői Népszabadságban.
2007. szeptember 24. hétfő 09:20 - Hírextra

Az ellenzéki párt a lap értesülése szerint "permanens kampányra készül"; szívesen összekapcsolnák a népszavazási, a 2009-es európai parlamenti választási és a 2010-es kampányt.

A lap úgy tudja, hogy a népszavazási kampánystratégiáról a héten határoz a Fidesz vezérkara. A kérdés úgy is felvethető: Orbán Viktor pártelnökre építik-e a kampányt, vagyis Orbán-Gyurcsány párharcra összpontosítanak, vagy a rendpárti Fidesz-KDNP szövetséget és a "reformkáoszt" előidéző MSZP-SZDSZ koalíciót állítják szembe - írta hétfői számában a Népszabadság.

A napvilágot látott feltételezésekkel szemben nem késlelteti a népszavazás kiírását az, hogy a Fidesz egy-egy népszavazási kérdés esetén legalább egymillió aláírást akar összegyűjteni. A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor szűk körben jelezte ugyanis: akkor adják be hitelesítésre az íveket, ha kérdésenként meglesz a körülbelül 400-400 ezer aláírás ("minimum kétszázezer szükséges, de biztosra kell menni" - véli a pártelnök).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását