2024. május 18. - Erik, Alexandra

Börtön a gyermekmolesztáló teniszedzőnőnek

Csaknem három év börtönre ítélték az egyik leghíresebb brit női teniszedzőt, amiért szexuális viszonyt folytatott egy 13 éves lánytanítványával. Claire Lyte a Loughborough-i Lawn Tennis Academy edzőjeként ismerkedett meg a lánnyal 2005-ben.
2007. november 2. péntek 19:25 - Hírextra

Hónapokon belül feltűnt, hogy sokat időznek együtt a sporttelep eldugott zugaiban meg a leányöltözőben, hasonlóan öltözködtek és egyforma frizurát viselnek.

A neves akadémia vezetői többször figyelmeztették az egykori wimbledoni versenyzőt, hogy ne kerüljön túl közel a lányhoz, de Lyte nem szakította meg a kapcsolatot.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a versenyek idején egy ágyban aludtak és Lyte előszeretettel viselte kiskorú tanítványa alsóneműjét. Gyakran feljártak az edző lakására, és amikor a lány szülei nem voltak otthon, akkor ott töltötték az éjszakát.

2005 októberében aztán a tanítvány anyja orális szexen kapta a párt a családi otthonban. Még 10 hónapon át engedte, hogy gyermeke járjon az akadémiára, mire panaszt tett a rendőrségen.
A liverpooli bíróság előtt folytatott perben Lyte azzal védekezett, hogy a most 15 éves tanítvány beléje szeretett, a vádak pedig alaptalanok, csupán az anya kitalációi. A bíróság elutasította az edző érveit. A 29 éves nő a pénteken hozott ítélet értelmében két évet és kilenc hónapot tölt börtönben, és soha többet nem dolgozhat gyerekekkel.

Claire Lyte egykor az első 500 versenyző között volt, aztán egy csuklósérülés miatt vissza kellett vonulnia. Edzőként folytatta, és 2001-ben a brit teniszszövetség (LTA) az év ifiedzőjének választotta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását