2024. május 7. - Gizella

Ecclestone Mercedese másfél milliárdért kelt el

A napokban megrendezett londoni veteránautó-árverésen 40 autó cserélt gazdát összesen 6 milliárd forint értékben. A gyönyörű régiségek közül Bernie Ecclestone Mercedeséért adtak a legtöbbet, az 540K több mint 8 millió dollárt hozott a Formula-1 vezér kass
2007. november 6. kedd 09:49 - Hírextra
Valószínűleg az egyik legmagasabb összeg, amelyet aukción autóért fizettek, a héten megrendezett londoni veteránaukció keretében került át a milliárdos Bernie Ecclestone számlájára. A Forma-1 ura az összegért cserébe 1936-os évjáratú Mercedes-Benz 540K típusú autóját adta.



A magas ár ellenére valószínűleg jó vétel volt a kompresszoros német roadster, hiszen az mindössze 15 perc alatt megtalálta új tulajdonosát, egy nevét elhallgató, első sorokban ülő úr személyében. Persze ez nem is csoda, hiszen az új korában is méregdrága roadster a második világháborút megelőző korszak egyik legexkluzívabb sportolója volt.

A gyönyörű Mercedes lemezei alatt 180 lóerő leadására képes 5,4 literes, kompresszorral feltöltött, soros 8 hengeres erőforrás található, de a legnagyobb technikai újdonsága mégsem ez, hanem a független kerékfelfüggesztés, amely egyedülállóvá tette a maga korában. A magas ár oka valójában a tökéletes műszaki állapot és a mindösszesen 26 darabos példányszám lehetett.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását