A szüret egyébként Tokaj-Hegyalján még nem fejeződött be, de már látszik, hogy az idei évjárat minden tekintetben kiemelkedő lesz.
A hat épületből álló épületkomplexumoban, amelyet - a hat épület miatt, és az aszúra utalva - 6 Puttonyos Borfalunak neveztek el, a térség teljes szállás, gasztronómiai, vízi-turizmus kínálatát, és természetesen a legjobb borokat is megkaphatják a látogatók.
A házakban borgaléria, kiállító terem, turisztikai borospince, étterem, múzeum, kemencés ház, és konferenciatermek biztosítják a csoportos és egyéni látogatók kiszolgálását.
A "borfalu" polgármesterének Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívót választották.
Marczinkó Ferenc, a Tokaj-Hegyaljai Hegyközségi Tanács elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, bár 10-15 %-kal kevesebb szőlőt szüreteltek idén, mint az elmúlt években, de eddig elégedettek lehetnek azok a gazdák, akiknek nem fagyott el a termésük tavasszal.
A korai fajták 70-110 forintos kilónkénti áron keltek el, az aszú ára viszont jelentősen megnőtt: míg tavaly 1800-2000 forintot fizettek kilónként értük, idén ez az ár 2500-3000 forintra nőtt. "Akik kockáztattak, és kivárták az aszúsodást, jól jártak", mondta a hegyközségi tanács elnöke. Árvai János bortermelő szerint pedig a legjobb évjáratok boraival vetekszik majd az idei.