2024. május 9. - Gergely

A Da Vinci-kód folytatása lehet a sztrájk első áldozata

A Da Vinci-kód folytatása lett a hollywoodi írósztrájk első komoly mozis áldozata, ugyanis a Columbia Pictures bejelentette, hogy a forgatókönyv hiányosságai miatt fél évvel elhalasztja a sikerfilm újabb epizódjának premierjét.
2007. november 19. hétfő 14:25 - Hírextra

Az Angyalok és démonok című Dan Brown-regényből készülő misztikus thriller valójában A Da Vinci-kód történetének "prequel"-je, azaz előzményfilmje. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Akiva Goldman jegyzi, aki az Amerikai Írók Céhének (WGA) sztrájkfelhívására három héttel ezelőtt szintén letette a tollat.

Márpedig a stúdió hivatalos álláspontja szerint "a forgatókönyv nagyon erős ugyan, de még nem tökéletesen kész egy ilyen nagyszabású forgatás munkálatainak megkezdésére" - idézte hétfőn a közleményt a BBC internetes hírszolgálata.

A Columbia ezért a korábban tervezett 2008 karácsonyi premiert egyelőre 2009. május 15-re tolta el.
A stúdió egyúttal megerősítette, hogy más tervbe vett bemutatóit nem szándékozik halasztani, így időben érkezik a moziba az új James Bond-film és Will Smith akciódrámája, a Hancock is.
Az Angyalok és démonok rendezői székében ismét Ron Howard ül majd, Robert Langdon professzor szerepét pedig újfent Tom Hanks alakítja.

A Da Vinci-kódot 2006 májusában mutatták be, és világszerte mintegy 753 millió dolláros (közel 131 milliárd forintos) bevételt hozott a jegyeladásokból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását