2024. május 18. - Erik, Alexandra

Átadták a felújított utcát

Átadták a felújított Kossuth utcát hétfőn Zalaegerszegen; a rekonstrukció során zöldterületeket és kerékpárutat is kialakítottak, s a járművek a jövőben csak maximum harminc kilométeres sebességgel közlekedhetnek ezen az útvonalon.
2007. november 26. hétfő 16:00 - Hírextra

Gyimesi Endre, a zalai megyeszékhely fideszes polgármestere az átadáson elmondta, hogy a város szimbólumának számító Kossuth utca rekonstrukciója idén júliusban kezdődött el: 216 ezer euró értékű európai uniós támogatásból kicserélték és korszerűsítették az utca teljes csatornahálózatát. A felszín feletti munkálatokat 140 millió forint önerőből oldotta meg a város.

A kerékpárút kialakítása mellett kicserélték a díszburkolatot, az alumínium és acéloszlopok helyett bronzszínű öntöttvas kandelábereket helyeztek el.

Az utca két oldalán mintegy félszáz fát telepítettek, a kialakított virágágyásokba közel kétezer cserjét és 300 rózsát ültettek el.

A város fő utcáján fele annyi autóbusz fog közlekedni, mint korábban. Jövő évben, a Göcsej és a Mártírok úti forgalomszabályozás után, pedig már csak egyetlen energiatakarékos autóbusz fog közlekedni a Kossuth utcán, a területet a gyalogosok és a kerékpárosok vehetik majd birtokba - mondta Gyimesi Endre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását