2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MDF csalódott

Az MDF számára az idei év öt tekintetben okozott csalódást: folytatódott a középosztály lecsúszása, az évet a "reformkapkodás és a hatalomhajhász népszavazási dömping" jellemezte, nőtt a korrupció, mindössze egyszázalékos volt a gazdasági növekedés, illet
2007. december 14. péntek 16:26 - Hírextra
"Csalódásból ötös" - értékelte az idei esztendőt az ellenzéki politikus. A demokrata fórum elnöke úgy fogalmazott: 2007-ben Magyarországon folytatódott a lecsúszás, bebizonyosodott, hogy a politika nem képes megoldást kínálni az emberek problémáira.

Dávid Ibolya szerint idén folytatódott a középosztály lecsúszása, ellehetetlenítése. A reformokról és a népszavazásról szólva a pártelnök azt mondta, a nagyobbik ellenzéki párt lejáratta a referendum intézményét, a kormány sok esetben valódi reformok helyett csak reformretorikát alkalmazott.

A korrupcióval kapcsolatban az MDF elnöke példaként említette a fővárosi parkolóbotrányt, az ifjúsági pénzek körüli botrányokat és a Gripen-ügyet. Utóbbi kapcsán nehezményezte, hogy valódi vizsgálat nem, csak "mismásolás" zajlik.

A negyedikként említett csalódás - amit Dávid Ibolya a szunnyadó Pannon Puma évének nevezett - az egyszázalékos gazdasági növekedés volt. Ezzel összefüggésben az ellenzéki párt vezetője közölte: a kormány nem képes felismerni, hogy gazdaságélénkítő programmal és adóreformmal, az egykulcsos adó bevezetésével lehet segíteni.

Végül arról beszélt Dávid Ibolya, hogy 2007-ben kiüresedtek az olyan demokratikus intézmények, mint a népszavazás és a parlamenti jogalkotás, a politikából való kiábrándulásra pedig "riasztó válasz" a Magyar Gárda létrejötte. Hozzátette: e szervezet esetében a megoldás kulcsa az ügyészség és a rendőrség kezében van.

A sajtótájékoztatót követően az MTI megkérdezte, miként értékeli az MDF, hogy azokat a javaslataikat, mint a fővárosi parkolási társaságok ügye, vagy az örökösödési illeték eltörlése, sorra elutasítják a pártok. A demokrata fórum elnöke erre azt válaszolta, idő kérdése, mikor valósulnak meg e javaslatok. Hozzáfűzte: a pártoknak, a magyar közéletnek nincs más lehetősége, mint az együttműködés.

Dávid Ibolya hangsúlyozta: jövőre a pártoknak be kell bizonyítaniuk, hogy lehet másként politizálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását