2024. május 5. - Györgyi

9 millió Dobó bugyellárisába

Több mint 9 millió forint folyt be Dobó István bugyellárisába a Heves Megyei Közgyűlés által szervezett Megyebálon Egerben - tájékoztatta kedden az MTI-t az önkormányzat sajtószóvivője.
2008. január 15. kedd 10:38 - Hírextra

A pénzt az Egri Vár Barátainak Köre kapja, amely a felajánlott forintokból a magyar történelemtudat meghatározó épületét kezelő Dobó István Vármúzeum szakmai munkáját kívánja segíteni - közölte Barta Imre.

A meghívottak összesen 9 millió 105 ezer forintnyi felajánlást tettek a várbarátok javára. Ugyanakkor a vendégek lelkesen vásárolták a báli tombolákat is; ez utóbbi akció 482 ezer forintot hozott a "várkonyhára". Így pontosan 9 millió 587 ezer forintot költhetnek a jövőben a falak erősítésére, amelyeket ma már nem az ostromló oszmán hadak, hanem elsősorban az időjárás viszontagságai veszélyeztetnek.

Hiller István, a kulturális tárca vezetője a miniszteri keretből 2,5 millió forintot biztosított a nemes célra.

A jelenlegi várkapitány, Petercsák Tivadar a vármúzeum vezetője 40 ezer forintot, Sós Tamás a megyegyűlés elnöke pedig 50 ezer forintot húzott elő saját tarisznyájából.

A fennmaradó összeget a megyében tevékenykedő cégek, illetve magánszemélyek adták össze.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását