2024. május 5. - Györgyi

Vengerov helyett Kennedy

A Budapesti Tavaszi Fesztiválra ismét a magyar fővárosba érkezik Nigel Kennedy, a hegedűs fenegyereket Maxim Vengerov helyett hívták meg, aki betegsége miatt idei koncertjét is lemondta - közölte újságírók előtt szerdán, Budapesten Zimányi Zsófia fesztivá
2008. február 13. szerda 13:09 - Hírextra
"Sztárcserére" kényszerültek a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői, miután kiderült, hogy Maxim Vengerov, aki tavaly - már Budapesten tartózkodva - lázas betegsége miatt mondta le hangversenyét, idén sem tud fellépni. Londoni hírek szerint a világhírű hegedűművész vállbetegsége miatt majdnem fél évre "betegállományba" vonult, nemcsak magyarországi, hanem hollandiai és angliai koncertjeit is lemondta, erről orvosi igazolást is küldött.

"Sok álmatlan éjszakát okozott nekünk ez a helyzet" - mondta Zimányi Zsófia, hozzátéve, hogy végül Vengerov helyett egy másik virtuózt, az excentrikus külsejéről és meglepő kijelentéseiről ismert Nigel Kennedyt hívták meg.

A fesztiváligazgató felidézte: Kennedy 2007-ben - ugyancsak a BTF-en - bizonyította, hogy muzsikusként is a legjobbak közé tartozik. Idén zenekari estet ad az Óbudai Danubia Zenekarral: Mozart K218-as és Beethoven op.61-es hegedűversenyét szólaltatja meg.

Zimányi Zsófia érdekességként említette, hogy Nigel Kennedy Mozartról korábban úgy nyilatkozott: "...tök új dolog számomra, korábban utáltam. A fiamnak pont azért lett Amadeus a harmadik neve, mert nagyon reméltem, hogy majd egyszer én is elkezdem élvezni, amit mindenki más annyira élvez rajtam kívül..."

A húsvétra készülve az egész Kennedy-család Budapestre jön a március 27-i Művészetek Palotája-beli koncertre - jegyezte meg a fesztiváligazgató.

Mivel Maxim Vengerov szólóestet adott volna, olyan jegyeket is eladtak a koncertjére, amelyek a pódiumra szóltak, ott azonban most a zenekar tagjai lesznek. Így a már megvásárolt jegyeket nem lehet egy az egyben becserélni Nigel Kennedy fellépésére, azokat a Zeneakadémia pénztárában, illetve a BTF közönségszolgálati irodáján lehet visszaváltani - mutatott rá Zimányi Zsófia, hozzátéve, hogy azok, akik a Vengerov-koncertre már rendelkeztek jeggyel, előnyt élveznek a Kennedy-hangversenyre szóló jegyek megvásárlásánál.

Zimányi Zsófia bejelentette azt is, hogy az egy-egy megmaradt székre szóló belépőket úgynevezett szingli jegyként értékesítik az idei fesztiválon. Aki ilyennel megy színházba, vagy koncertre, egy pohár pezsgőre a fesztivál vendége, és akár új ismeretséget is köthet az asztalnál - fűzte hozzá az igazgató, megjegyezve: "ha beválik az ötlet folytatjuk az akciót jövőre is, ha nem, elfelejtjük."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását