2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hónap végén lesz eredmény

A Heves Megyei Közgyűlés február 29-én nyílt ülésen dönt az egri kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat nyerteséről - jelentette be hétfőn Egerben a pályázati bíráló bizottság elnöke.
2008. február 18. hétfő 17:43 - Hírextra

A bíráló bizottság befejezte a munkáját; a javaslat az önkormányzati bizottságok, a frakciók és az érdekképviseletek, a népegészségügyi szolgálat, illetve az intézményi vezetés véleményezése után kerül a testület elé - közölte sajtótájékoztatón Merczel József, aki a megyegyűlés szocialista alelnöke is egyben.

A bizottság döntésekor a vállalt fejlesztési programot helyezte az első helyre, illetve ugyancsak fontos szempont volt a munkavállalói létszám kérdése és az orvosszakmai program - tette hozzá a politikus.
Merczel József emlékeztetett arra, hogy a tenderkiírásra a HospInvest Zrt. és a Debreceni Egyetem adta be pályázatát, Eger városa pedig "ajánlatot" tett.

A közgyűlésnek először arról kell majd döntenie, hogy elfogadja-e az egri önkormányzat ajánlatát. Amennyiben nem, úgy a két pályázó közül kell kiválasztania a képviselőknek a pályázat nyertesét - mondta a politikus.

Sós Tamás a megyegyűlés elnöke egy, a megye polgármestereihez korábban írt levélben már kifejtette, hogy Eger városának a helyi kórház működtetésére kiírt pályázatra tett ajánlata semmi olyan intézkedést nem jelöl meg, amelyet a fenntartó megyegyűlés nem alkalmazott. Vagyis elkerülhetetlen a magántőke bevonása.

"A Városi Önkormányzat ajánlata (...) nem jelöl meg olyan új, a Megyei Önkormányzat által nem alkalmazott intézkedéseket, amelyek a Kórház által ellátott egészségügyi szolgáltatás színvonalát megőriznék, gazdasági stabilitását megteremtenék, a szükséges fejlesztések megvalósítására anyagi garanciát nyújtanának. Mindezek alapján indokoltnak látszik, hogy a Kórház működtetése, az egészségügyi szakellátási feladatok feltételeinek hatékony biztosítása, a vagyon állagának és értékének megőrzése, növelése ne önkormányzati költségvetési szerv formájában történjen, hanem a magántőke bevonásának (...) a vagyonkezelői jog (...) átruházásával valósuljon meg" - fogalmazott az MTI-hez is eljuttatott levelében Sós Tamás.

A tervezett funkcionális privatizáció ellen egyébként korábban több civil szervezet tiltakozott demonstráción és a közgyűlésben ellenzékben politizáló Fidesz is a pályázati kiírás ellen szavazott.
Az ellenzéki képviselők azzal vádolták a testület szocialista vezetését, hogy a több hazai egészségügyi intézményt, a többi között a hatvani és a gyöngyösi kórházat is működtető HospInvest Zrt.-re szabták a vagyonkezelésre kiírt tendert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását