2024. május 5. - Györgyi

Drága mézet fogunk enni idén

A méhek elhullása a szokásos átlagos 5 százalék helyett 25 százalékot ért el, ezért nehéz helyzetben vannak jelenleg Magyarországon a méhészek és a méhek is - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke, jellemezve kialakult h
2008. március 30. vasárnap 13:14 - Hírextra
A szakember szerint az elhullás megnövekedése a tavalyi aszály következménye, mivel a méhek emiatt gyenge immunállapotban teleltek, szervezetüket nem tudták felkészíteni a télre.

A magyar méhészeknek azért is nehéz helyzete, mert jelentős mennyiségű ellenőrizetlen méz kerül az országba. Belföldön évente mintegy 5.000 tonna méz fogy el, amiből 1.000 tonna külföldről érkezik Magyarországra, és ennek minősége nem felel meg az elvárásoknak - hangsúlyozta az elnök.

Magyarországon évente mintegy 25 ezer tonna mézet állítanak elő, amelyből 20 ezer tonnát exportálnak. A mézből származó árbevétel eléri a 12 milliárd forintot, amiből 10 milliárd forint az exportbevétel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását