2024. május 3. - Tímea, Irma

Tánc az ördöggel

A vidéki kisvárosokban nagy eseménynek számítanak az iskolai táncos estek, valamint a helyiek gondolkodás nélkül követik a vallási vezetőt. Ezek gyakran nem férnek össze, amit jól mutat egy több mint hetven éve történt eset is.
2008. április 1. kedd 06:52 - Hírextra
A texasi Kingsville-ben minden fiatal a gimnáziumi bulira készült. Köztük Helena Simpson is, aki egyébként igyekezett távol maradni a többiektől, mert külseje miatt sokat bántották. Ám táncolni nagyon szeretett, ezért hetek óta csak ez járt az eszében. Vett egy gyönyörű vörös ruhát magának, és bejelentkezett a fodrászhoz is.

Amikor elkészült, lement az emeletről, hogy megmutassa magát a családnak. Ám nem az történt, amire számított. Az anyja közölte vele, hogy nem mehet sehova, mert beszélt a tiszteletessel, aki szerint a sátán elmegy az esti mulatságra. A pap eddig sosem tévedett, így nem kockáztatja lánya életét. Helena úgy tett, mintha elfogadta volna a döntést, igazából csak várt a megfelelő pillanatra. Amint mindenkinek akadt a házban valami fontos tennivalója, fittyet hányva a tiltásra kiszökött az ablakon. Keresztül futott a focipályán is, hogy ne késsen többet. Amikor odaért minden tekintet rászegeződött.

Senki sem értette, hogyan válhatott a rút kiskacsából hirtelen hattyú. A fiúk versengtek érte, aztán néhány tánccal később a pulthoz ment, hogy igyon egy kis hűsítőt. Alig kortyolt egyet, amikor váratlanul elhalkult a zene, és mellette termett egy fekete ruhás, rendkívül elegáns férfi. A parkettre hívta magával, Helena pedig képtelen volt ellenállni. Olyan jól mozogtak, hogy mindenki őket figyelte. Még a lány is csodálkozott rajta, hogy jobban érzi a ritmust, mint korábban bármikor. Egyszer csak az idegen elkezdte forgatni, egyre gyorsabban és gyorsabban. Simpson már szédült, de nem tudta leállítani az eseményeket. Aztán egyszer csak füst szállt fel körülöttük, és eltűntek.

Meglepő módon a társaságban ez csak egy rövid pillanatig okozott feltűnést, aztán mindenki folytatta a bulizást. Másnap viszont senki sem emlékezett rá, hogy hová lett a vörös ruhás szépség. Csupán hetekkel később ugrott be a jelenlévőknek minden, ami akkor történt. Helenát hiába keresték mindenhol, soha nem került elő. A pap viszont állította, hogy az ördög vitte magával. Erre utal az is, hogy a tornaterem azon pontja, ahol köddé váltak, évekig forrón izzott. Sokak szerint azért, mert a pokol tüze perzselte meg, amikor alámerült a páros.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását