2024. május 7. - Gizella

Családdá születünk

A május 4-11-ig tartó rendezvénysorozat célja - a szervezők szerint - hogy bemutassák: bárhol is történjen a szülés - kórházban, otthon vagy születésházban - az a lehető legnagyobb mértékben háborítatlan legyen, megőrizve az emberi méltóságot.
2008. április 21. hétfő 14:04 - Hírextra

Az idei immár a hatodik év, hogy megszervezik az országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozatot, amely a hagyományoknak megfelelően május első vasárnapján, 4-én az Aranytíz Művelődési Központban kezdődik.

Egy hét alatt 49 településen több mint 900 eseményt ölel fel a programcsokor. Mintegy 400 előadó tart majd előadást, vezet kerekasztal-beszélgetést, műhelyt, bemutatót. Lesz író-olvasó találkozó, kiállítás, filmvetítés is.

A Születés hete programjai abban segítenek, hogy a várandósság ideje alatt ne szorongjanak az anyák, hogy megerősödjenek nőiességükben és elmélyüljön a kisbabával és párjukkal való kapcsolatuk.

Az idei programsorozat jelszava: családdá születünk. Ez arra utal, hogy a szervezők a szülés utáni hetekre is igyekeznek számos jó tanáccsal szolgálni, például a szoptatás és a gyereknevelés kérdéseiben, valamint hangsúlyozzák az apák és nagyszülők szerepét, a család fontosságát.

A május 4-i megnyitóra hírességek is eljönnek, hogy beszámoljanak arról, ők hogyan vélekednek ezekről a kérdésekről.

A programokról a www.szuletes.hu weboldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását