2024. május 3. - Tímea, Irma

Nyolcszázezer forint Tibetért

Jótékonysági aukción majd azt követően két héten át kikiáltási áron keltek el a Mono Galériában azok a műtárgyak, amelyeket kortárs magyar művészek ajánlottak fel a Sambhala Tibet Központ Alapítvány számára, hogy így tegyenek a tibeti emberi jogok megvaló
2008. április 21. hétfő 12:41 - Hírextra

A budai galéria, amelynek ugyan nincs különösebb kötődése az alapítványhoz, két hétig e jótékony célra bocsátotta rendelkezésre kiállítási termeit - tudta meg az MTI Kiss Mónikától, a Mono Galéria tulajdonosától.

Olyan képeket árultak, árvereztek, amelyeket az alapítvány céljaival rokonszenvező magyar művészek és magánszemélyek adományoztak. Festményeket, egyedi és sokszorosított grafikákat, fotókat, textilképet. Mindösszesen 76 műalkotást. A rangos névsor Bak Imrétől Lois Viktorig, Gyulai Líviusztól Csáji Attiláig, Müller Árpádtól ifjú Würtz Ádámig, a fotós Kassay Róbertig és Kelényi Gáborig terjedt. A műveket a galéria jutalék nélkül, a kereskedelmi árnál 20-33 százalékkal olcsóbban kínálta.

A Tibetért jótékonysági kiállítás és aukció eredményes volt, 800 ezer forint összbevételt hozott.
A Sambhala Tibet Központ Alapítvány Tibet entitásának megőrzéséért és a tibeti nép emberi jogainak helyreállításáért tevékenykedik, de célja a tibeti kultúra és a buddhista hagyomány ismertetése, népszerűsítése is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását