2024. május 14. - Bonifác

Elkezdődtek a próbák

A Szolnoki Szigligeti Színházzal együttműködésben július 25- én tartják A Vörös Pimpernel című Frank Wildhorn-musical magyarországi bemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon; a produkció zenekari próbái már folynak - mondta el Bán Teodóra, a Szabad
2008. május 7. szerda 12:22 - Hírextra

Beszámolt arról, hogy megérkeztek a kották, a zenekar Rácz Márton karmester vezetésével már tanulja a darabot, és hamarosan megtartják a színészekkel az olvasópróbát is.

A színpad fölé épített tető elbírja azokat a szerkezeteket, amelyekkel a gyors változások csaknem ugyanúgy megoldhatók, mint egy kőszínházban. A kisebb szolnoki színpad számára készült díszletet olyan elemekkel egészítették ki, amelyekkel a széles margitszigeti játéktér látványossá tehető. Hozzátette: Juhász Katalin színpadképe nagyszabású lesz.

A musical librettója Orczy Emma híres regényéből készült Frank Wildhorn amerikai zeneszerző számára, aki érdeklődik a közép-európai történelem iránt, a Budapesti Operettszínház sikerrel játssza Rudolf című musicaljét.

A Vörös Pimpernel tette híressé az írónőt, aki Orczy Félix karmester-zeneszerző lánya volt; 1873-ig élt családjával Magyarországon, majd Brüsszelben és Párizsban tanult. Londonban telepedett le, és ott ment férjhez Montagu Barstowhoz, aki segített a Pimpernel-történetet színpadra átírni.
A regény a nagy francia forradalom idején játszódik, hőse Percy Blakeney - a Vörös Pimpernel -, aki bujkáló arisztokratáknak segít külföldre menekülni. Pimpernel Orczy Emma több könyvének főszereplője lett, de csak az első mű népszerűsége maradandó. Ebből film is készült Leslie Howard főszereplésével, a második világháborúban játszódó allúzióként A modern Pimpernel címmel.

A margitszigeti és szolnoki előadást Molnár László rendezi, A Vörös Pimpernel címszerepét Csengeri Attila és Bot Gábor alakítja a kettős szereposztásban, a női főszerepben, Marguerite St. Justként Koós Rékát, Marie Grosholtzként Gombos Juditot, Chauvelin szerepében pedig az előadás rendezőjét, Molnár Lászlót láthatja a Szabadtéri Színpad közönsége júliusban. Októbertől a Szolnoki Szigligeti Színházban játsszák tovább az előadást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását