2024. május 3. - Tímea, Irma

A romantikus pofozógép

Nem véletlenül illetik az énekest K.O. Laci névvel, hiszen a K.O., a kiütés volt az egykori ökölvívó álma. Persze valamelyik nagy világversenyt szerette volna így megnyerni, de csak a magyar bajnokságban aratott sikereket. Nyugdíjas korba lépve tanítványa
2008. május 14. szerda 10:25 - Hírextra
- A piros sarokban: Jónás László! De sokszor hallottam ez a szöveget bunyós pályafutásom alatt - emlékezik a hajdani váltósúlyú ökölvívó, aki azért ma - hatvanas éveit taposva - is hű maradt a szorító világához. A Budapesti Honvéd, majd a Csepel színeiben öklöző férfi ma Pécelen, a saját házában alapított egy bokszklubot, ahol edzőként profi versenyzőket igyekszik nevelni.

- Jelenleg nyolc tehetséges fiatallal dolgozom, remélem, nemsokára nemzetközi szinten is hallani lehet majd róluk - jelenti ki bizakodva.

- Szurkolunk majd nekik. De mennyire elégedett a saját pályafutásával?

- Sajnos, nem tudtam valóra váltani nagy álmomat, hogy kijussak az Európa-bajnokságra vagy egy olimpiára, pedig egy időben a válogatott keretbe is meghívtak. A legbüszkébb arra vagyok, hogy 1960-ban tagja voltam a Honvéd bajnokcsapatának. Az Újpesti Dózsa sokéves bajnoki elsőségét törtük meg ezzel. Egyénileg nem sikerült magyar bajnokságot nyernem, csak helyezéseim voltak. Biztosan vihettem volna többre is…

- Miért nem vitte?

- Mert nem tudtam tartani a súlyomat. Az 57 kilós kategóriában kezdtem, aztán az évek során felhíztam 115 kilóra. A 170 centimmel az ország legalacsonyabb nehézsúlyúja lettem. A hatalmas fickók ellen nem sok sikerélményem volt - ismeri el.

A sikereket más területen aratta le. De már nem Jónás Lászlóként, hanem K.O.Laciként.

Ez ugyanis énekesként a művészneve, s ilyen névváltással a magyar boksz világában sem áll egyedül. Szikora István, volt nehézsúlyú bajnok is új néven, Bunyós Pityuként perdíti táncra a mulatós zene híveit.

K.O. Laci éppen tíz éve kezdte énekes előadói pályafutását.

- Mindig nótás kedvű, muzikális fickó voltam. Sokszor fakadtam dalra baráti társaságban. A haverok sokszor megjegyezték, hogy érdemes lenne profi énekesként is megpróbálnom.

Végül hallgatott rájuk...

Ki hinné, hogy ez a keményöklű férfiú kifejezetten az érzelmes, romantikus dalok szerelmese? Tagja többek között a Morvai Károly nóta és daloskörnek, amelynek rendezvényein rendszeresen fellép, de szigorúan csak a saját szerzeményeivel.

- Száztíz saját számom van, csak ezeket énekelem. A műsoraimat szaxofonszólóval színesítem. Olykor táncos lányokat is viszek magammal a fellépéseimre.

- Ha választani kellene: ökölvívás vagy nótázás?

- Mind a kettőhöz ragaszkodom. Egyik nélkül se érezném teljesnek az életemet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását