2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Paul Anka a Dianával indította és zárta a koncertet

Leghíresebb dalával, a Dianával kezdte és zárta kedd esti budapesti koncertjét az ötvenes és hatvanas évek legendája, Paul Anka. A kanadai énekes sorra vette a többi nagy slágerét is a Budapest Sportaréna közönségének nagy örömére.
2008. augusztus 6. szerda 06:10 - Hírextra
A csaknem teltházas Arénába Anka a közönség felől érkezett a színpadra. Közvetlenül a Diana után másik leghíresebb slágerét, You Are My Destiny-t énekelte el, s ezzel megalapozta a közönség és saját kitűnő hangulatát. Elhangzott a Lonely Boy, az Esso Besso, a Put Your Head on My Shoulder, a Tonight My Love, Tonight, a Crazy Love és sok más közönségkedvenc dala.
Nagy sikere volt a saját pályájának emlékezetes pillanataiból összeállított, dallal kísért "képeskönyvének", amelyet a kivetítőn láthatott a közönség. Lelkes taps fogadta a nézőtéren megjelenő feleségét, Annát. Megemlékezett nagy barátjáról, Frank Sinatráról, aki neki köszönhette My Way című dalát. A dalt "kettesben" énekelték, Sinatra hangját bejátszották az övé mellé. Elhangzott a másik híres Sinatra-sláger, a New York, New York is.
A képernyőre vetített képekkel és hangjával idézte fel másik barátját, az amerikai szórakoztató ipar másik nagy egyéniségét, Sammy, Davis Juniort.
Akusztikus gitárral kísérve magát énekelt egy rock and roll-válogatást, tisztelegve a műfaj nagy egyéniségei, Fats Domino, Chuck Berry Buddy Holly, az Everly Brothers és mások emléke előtt. Jutott rock and roll a koncert végére is, amikor táncra szólította a közönséget a színpad elé. Ő maga is lement egyszer és egy-két hölgyet táncra kért.
A záró Diana előtt elhangzott még a Whole Lotta Shaking Going On című nevezetes rock and roll, a Beatles repertoárjából ismert Twist and Shut, valamint a sokak által feldolgozott Proud Mary. Végül magyarul is elköszönt a közönségtől.
A 67 éves Paul Anka csaknem két órát töltött a színpadon, jól bírta erővel, még ha a hangja már nem is a régi. Profi műsorvezetése, a nála többnyire jóval fiatalabb zenészekből álló 13 tagú együttese, s a közönség lelkesedése azonban segített ezen.
Paul Anka most először lépett fel Magyarországon, s a koncertszervező Showtime Budapest tájékoztatása szerint nemcsak a koncert napját tölti itt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását