2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hobo jótékonysági koncertje

Jótékonysági koncertet ad a Hobo Blues Band szombaton a határ innenső és túlsó oldalán élő árva és nehéz sorsú gyerekek javára a Pest megyei Csobánkán; a hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett tábor keretében megrendezett koncertre a belépés ingyenes,
2008. augusztus 5. kedd 13:52 - Hírextra

Mint azt Szűcs Balázs egyetemi lelkész, a tábor vezetője az MTI-nek elmondta, Erdélyből, Csángóföldről, Felvidékről valamint Magyarország különböző részeiről összesen 300 hátrányos helyzetben élő gyermek nyaral augusztus 4. és 10. között Csobánkán.


Jöttek gyerekek egyebek mellett Csíkfaluból, Csíksomlyóról, Csíkszentmártonból, Szovátáról, Magyarfaluból, Gyergyószentmiklósról, Moldvából és Kőbányáról is - sorolta a lelkész, megjegyezve, hogy kárpátaljai és délvidéki gyerekek nem jöhettek, mivel nem kaptak vízumot.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem lelkészsége és a Csángóföldi Magyarfalu Településért Alapítvány által szervezett csobánkai tábor változatos programokat kínál a gyerekeknek, akiknek így lehetőségük nyílik lovaglásra, strandolásra, kézműves tevékenységekre, kirándulásra a Pilisben, valamint sport- és akadályversenyeken való részvételre is.

A szervezők egy dunai hajózásra is elviszik a táborlakókat, esténként tábortüzet gyújtanak és moldvai csángó táncházakban sajátíthatják el a megfelelő lépéseket. A gyerekekkel egyetemisták foglalkoznak.

Az idén 30. jubileumát ünneplő Hobo Blues Band szombaton este 8 órától zenél a gyerekeknek és az érdeklődő közönségnek a csobánkai Cserkészparkban, az előzenekar a No Smoking lesz. A szervezők tájékoztatása szerint a belépés ingyenes, a bejáratnál elhelyezett urnákban azonban bárki elhelyezheti adományát, amelyet árvaházak javára fordítanak majd.

Tavaly Erdélyben nyaralhattak a hátrányos helyzetű gyerekek, jövőre pedig Kárpátalján szerveznek tábort, hogy az ott élő gyerekek is részt vehessenek az egyhetes programon.

A szervezők célja a nemzetiségi összetartozás erősítése, a közös kulturális örökség megőrzése és az együttgondolkodásra nevelés; emellett nemcsak reményt adni akarnak, de lehetőséget mutatni egy jobb életre a hétköznapok nehézségeiben is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását