2024. május 6. - Ivett, Frida

Vonat ütközött személyautóval

Mentik a sérülteket abból az autóból, amelyik összeütközött egy személyvonattal Gyöngyös-kitérő állomásnál csütörtök délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.
2008. augusztus 14. csütörtök 19:21 - Hírextra
Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta: a gépkocsi, amelyben öt ember utazott, olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre, az autóba a Gyöngyös felé közlekedő vonat belerohant.

A MÁV szóvivője közölte, Vámosgyörk és Gyöngyös között a vasúti forgalom áll, az utasokat pótló buszok szállítják a helyszínelés és a műszaki mentés idejéig, amely akár este 10 óráig is eltarthat.
Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, az öt utasból négyen beszorultak az összeroncsolódott autóba, holttestüket tűzoltók emelték ki.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a baleset egyetlen túlélője életveszélyes koponyasérülést szenvedett, de nem sokkal később a mentőhelikopterben belehalt sérüléseibe.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a mozdonyból és két személykocsiból álló szerelvény több száz méteren át maga előtt tolta a személyautót, amely egy földútról hajtott a sínekre, amikor éppen jött a vonat. A sínek mellett az autó fém- és üvegdarabjai szétszóródtak, a jármű teljesen összeroncsolódott.

Az összeroncsolódott autóban két felnőtt mellett egy 14, egy 15 és egy 16 éves fiú utazott, családtagok voltak.

A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány és a megyei cigány önkormányzat vezetése is, mivel az áldozatok romák voltak. Tucatnyi rendőr próbálja visszatartani, hogy a rokonok baleset helyszínének közelébe mehessenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását