2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kísérletileg a nagyközönségnek

Kísérleti színházként jött létre a színházi nyelv megújítása céljából, ugyanakkor a széles közönségréteghez is szólni kíván a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház - vázolta a most induló évad műsortevét az MTI-nek Béres László, az intézmény igazgatój
2008. szeptember 7. vasárnap 20:16 - Hírextra
Mint mondta, műsorpolitikájuk e kettőssége tükröződik abban a két nagyszabású rendezvényben is, amelyet a színház szervez ebben az évadban. A dance.movement.theater elnevezésű mozgásszínház-fesztiválról, valamint a tavasszal esedékes Kisebbségi Színházak Kollokviumáról van szó.

A gyergyói társulat elsőként a Három tánc Beckettre című produkcióját - Vava Stefanescu bukaresti rendező alkotását - mutatja be, majd megkezdődnek egy gyermekelőadás próbái: Tor Age Bringsvaerd norvég drámaíró A hatalmas színrabló című darabját Katona Imre viszi színre.
Kárpáti Péter alkotását, a Pájinkás János színművet Anger Zsolt állítja színpadra, de tervezik egy klasszikus vígjáték bemutatóját is, várható egy Bozsik Yvette-produkció is.

A társulat eközben - az általa szervezett rendezvényeken kívül - részt vesz a román fővárosban a Nemzetközi Gyerekszínházi Fesztiválon a Jancsi és Juliska című mesejátékkal (Dézsi Szilárd rendezte). A székelyudvarhelyi Kortárs Drámafesztiválon pedig Kiss Csaba Világtalanok című darabját játsszák Kövesdy István rendezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását