2024. május 17. - Paszkál

MFB Napok

A Magyar Fejlesztési Bank - Bankcsoportjának néhány tagjával közösen - "MFB Napok 2008" címmel egyhónapos regionális rendezvénysorozatot indít 2008. szeptember 16-tól. Az országjárás célja, hogy a Bank vezetői közvetlenül mutassák be az érdekelteknek mind
2008. szeptember 14. vasárnap 15:20 - Hírextra
Dr. Erős János és Czirják Sándor vezérigazgatók szerint: "Ez különösen fontos a jelenlegi gazdasági körülmények között, amikor a beruházások, a nemzetközi feltételek és a stabilizációs intézkedések következtében stagnálnak." A gazdaság dinamizálásának és a foglalkoztatás bővítésének is egyik fontos feltétele a beruházások növelése. Az ezekhez nyújtott kedvező források a jelen gazdasági helyzetben a korábbiaknál is nagyobb jelentőséggel bírnak. Az ajánlott kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú hitelek céljai és feltételei rugalmasan illeszkednek a hazai fejlesztéspolitika prioritásaihoz, a vállalkozók beruházási elképzeléseihez, tehát aki keres, most mindehhez találhat is forrást. A kis- és középvállalkozóknak, önkormányzati vezetőknek, regionális fejlesztési szakembereknek, irányítóknak rendezett találkozókon a Bank vezetői szeretnék felhívni a figyelmet a régi és új hitelekre, azok kedvezményes feltételeire, valamint a pályázati- és hitelforrások összekapcsolásának lehetőségeire, ezzel is segítve a Bank "híd" szerepének tudatosítását, népszerűsítését.

A Magyar Fejlesztési Bank nem rendelkezik saját országos fiókhálózattal, ezért a kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú hiteleinek feltételeit első kézből az általa refinanszírozott kereskedelmi bankokon és takarékszövetkezeteken keresztül ismertetheti meg a kis- és közép-vállalkozásokkal és önkormányzatokkal. A regionális találkozók révén a vállalkozók és a fejlesztési döntéseket hozók számára lehetőség van közvetlen kapcsolatteremtésre és a vélemények kicserélésére, a továbbra is kedvező fejlesztési hiteleket biztosító MFB Zrt. vezetőivel.
A Bank vezetőinek személyes találkozója egy-egy régió fejlesztőivel, gazdasági és önkormányzati vezetőivel kölcsönös előnyöket jelenthet a regionális és lokális fejlesztéseket szolgáló források megtalálásában. Legutóbb 2005-ben szervezett rendezvénysorozaton több ezer résztvevő közvetlenül is megismerhette az MFB kedvezményes forráslehetőségeit, a sajtó érdeklődésének köszönhetően pedig több százezren kísérhették figyelemmel más bankok ügyfélkapcsolati gyakorlatától eltérő kezdeményezést.
Az idei rendezvénysorozat a "fejlesztés és finanszírozás" témakörben egy-egy régió sajátosságaiból kiindulva vonultatja fel az általánosan igényelhető, de különösen az adott térség Regionális Fejlesztési Terveinek megvalósításához kapcsolható MFB-s forrásokat. Az ország hét régiójában és külön a Balaton Régióban szervezett - előadásokra és szakértőkkel folytatott konzultációkra építő - találkozók lehetőséget adnak az egyes térségek önkormányzatainak és vállalkozóinak a fejlesztéssel és a beruházásokkal kapcsolatos teendőik forrás-szempontú összehangolására.


A rendezvénysorozat nyitóállomásának Pécs ad otthont, a záróesemény helyszíne Budapest lesz.


Pécs, Pécsi Tudományegyetem 2008. 09. 16. 9.30 - 13.00
Győr, Nemzetközi Kereskedelmi Központ 2008. 09. 23. 9.30 - 13.00
Székesfehérvár, Hotel Novotel 2008. 09. 25. 9.30 - 13.00
Miskolc-Lillafüred, Palota Szálló 2008. 09. 30. 9.30 - 13.00
Debrecen, Kölcsey Központ 2008. 10. 02. 9.30 - 13.00
Szeged, Csongrád Megyei Kereskedelmi Kamara 2008. 10. 07. 9.30 - 13.00
Balaton Régió, Hévíz, NaturMed Hotel Carbona 2008. 10. 15. 9.30 - 13.00
Budapest, WestEnd Hilton 2008. 10. 16. 9.30 - 13.00



Regisztrációs lehetőség: www.mfb.hu - MFB Napok 2008
Forrás: MTI/OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását