2024. május 20. - Bernát, Felícia

Balog Zoltán levele

Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett Draskovics Tibor rendészeti miniszterhez, hogy megtudja, valóban fiktív azonosító számot viselnek-e a tömegoszlatást végző rendőrök. Az ellenzéki képviselő ezt szerdán közölte az MTI-
2008. szeptember 24. szerda 16:25 - Hírextra
A sajtóban napvilágot látott hírek szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arról adott tájékoztatást, előfordulhat, hogy még a bíróság megkeresésére sem tudják megjelölni az intézkedő rendőrök személyazonosságát azonosító számuk alapján - írta Balog Zoltán közleményében.

Példaként konkrét esetet említett: 2007. november 16-án egy kormány-ellenes spontán tüntetést követően gyűjtötték be F. Károlyt, aki oszlatás közben a rendőrség egyik századosához fordult tanácsért. F. Károly a százados tanácsait megfogadta, ám mégis előállították a X. kerületi kapitányságon. Negyvenezer forintos bírságot rótt ki rá a rendőrség, de a határozatot a bíróság megsemmisítette, mivel a tüntető jóhiszemű magatartása bizonyítást nyert. Az érintett rendőrt azonosító száma alapján próbálta tanúként beidézni a bíróság, de mind a BRFK, mind pedig a Rendőrtiszti Főiskola azt állította, hogy a szám alapján nem tudja beazonosítani az intézkedő rendőrt - írta Balog Zoltán.

Kiemelte, hogy az Országos Rendőr-főkapitányságnak a sajtó számára adott tájékoztatásából kiderül, hogy a rohamsisakokon feltüntetett azonosító számokról nem vezetnek központi nyilvántartást.
Balog Zoltán a történtek kapcsán azt kérdezte a rendészeti minisztertől: megfelel-e a valóságnak a BRFK, és a Rendőrtiszti Főiskola azon állítása, hogy a szám alapján nem tudják beazonosítani az intézkedő rendőrt. Nyílt levelében arra kérte a rendészeti minisztert, hogy tájékoztassa, valóban fiktív azonosító számot viselnek-e a tömegoszlatást végző rendőrök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását