2024. május 5. - Györgyi

"Nem csak a húszéveseké..."

Nem hagyható figyelmen kívül az ötven év feletti korosztály, ezt bizonyítja, hogy egyre több reklám, program, sőt internetes oldal szól kimondottan ehhez a generációhoz.
2008. szeptember 24. szerda 16:48 - Hírextra
Magyarországon mintegy 3,5 millióan töltötték be 50. életévüket. A korosztály tagjai aktívak, utaznak, használják a szórakoztató és elektronikai újításokat, szeretnének még befektetni, megtakarítani, lakást vásárolni, sokan felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, sikeres karriert tudhatnak magukénak, családjuk van és egyértelműen élvezik az életet - állítja az ötvenentúl.hu internetes oldal, amely kimondottan ehhez a generációhoz szól.

A weboldal számos témakörben - egészség, kultúra, szabadidő, szépség, pénzügy - kínál információt az ötven év felettieknek. Minderről Reisz Anna az oldal kereskedelmi és marketingigazgatója, valamint Barta Zsolt ügyvezető beszélt azon a szerdai sajtótájékoztatón, amely az aktív ötvenesekről szólt.

Ugyancsak ezt a korosztályt célozza meg az öreg a nénikéd! elnevezésű webmagazin, amelynek felelős szerkesztője szerint fontos, hogy a tartalmas cikkek szórakozást is nyújtsanak a korosztálynak. Grosschmid Péter elmondta: oldaluk legnépszerűbb témája az egészségmegőrzéssel kapcsolatos.

Dombi Gábor, az Inforum főtitkára úgy véli azonban, hogy az ötvenen felüliek kis hányada használja csak az internetet. Számos kutatás bizonyítja, hogy az 50-60 év közöttiek 16 százaléka, míg a nyugdíjasok csupán hat százaléka keresi fel rendszeresen a világhálót.

Ugyancsak kis réteget érint jelenleg még, de mégis csak elmondható, hogy Magyarországon is van már igény az ötvenen felüliek körében a testmozgásra. Cseresnyés Beáta szakedző, a Szenior Torna program kidolgozója elmondta: az óráira járó ötvenesek, hatvanasok és hetvenesek számára a cél elsősorban a mozgáskoordináció és az ízületi mozgékonyság javítása. A mozgásra való motiváció pedig a tanfolyam alacsony ára és a jó közösség.

Hosszan lehetne még sorolni, hogy milyen tanfolyamok, utazási kedvezmények, programok szólnak az ötven éven felettiekhez. A legújabb akció a Szeniorszerda elnevezésű kezdeményezés, amelyet a Torkos Csütörtök - amikor az éttermek kínálnak ötvenszázalékos kedvezményt - és a Mozgós Péntek - fitneszklubok, termálfürdők akciója - mintájára hívtak életre.

Lényege, hogy október elsején, szerdán a generáció ötven százalék kedvezményt kap az akcióhoz csatlakozó éttermekben, szállodákban, fodrászatokban. A szervezők egy játékot is hirdettek Nevezd be anyádat! címmel, amelynek célja, hogy a fiatalabbak benevezzék internettel nem rendelkező szüleiket, rokonaikat a játékra. A fődíj egy ötvenezer forintos utazási utalvány.

Az akciónak köszönhetően eddig csaknem száz helyszínen nyújtanak kedvezményt az ötven év felettieknek, de a lista még bővülhet. A helyszínek és a játék részletei megtalálhatók a www.seniorszerda.hu című honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását