2024. május 17. - Paszkál

Navrasics szerint Szilvásí paranoiás, megygötört ember

"Paranoid, félelmeitől és alantas vágyaitól gyötört embernek" nevezi Szilvásy Györgyöt, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztert Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteki blogbejegyzésében.
2008. szeptember 26. péntek 11:03 - Hírextra
A fideszes politikus az adatgyűjtési, megfigyelési ügyről ironizálva azt írja: egyelőre annyi tudható a Szilvásy György által felvázolt összeesküvés-elmélet alapján, hogy valószínűleg Magyarország a földkerekség egyetlen olyan állama, ahol nem a hatalom figyeli meg az ellenzéket, hanem az ellenzék a hatalmat, mégpedig "hat év ellenzéki lét után, váratlanul, Csipkerózsika-álmából felriadva".

"Valamikor nyolc hónappal ezelőtt úgy gondolta ez a gonosz párt, minden magyar boldogulásának legnagyobb akadálya, hogy bizony most már jó lenne így a ciklus közepén egy polipszerűen működő árnyéktitkosszolgálatot létrehozni" - írta a frakcióvezető.

Navracsics Tibor megjegyezte: "ezek a fideszesek annyira rafináltak", hogy titkos találkozóikat a Parlamenttől két percre lévő Biarritz étterembe vagy éppen a Polgárok Házába, illetve a Fidesz Szentkirályi utcai székházába szervezik, a telefonbeszélgetések során pedig arról beszélnek, hogy éppen most nem tudnak találkozni, mert Erdélyben vannak vagy aziránt érdeklődnek, hogy a Fidesz-kormány idején hogyan szabályozták a fokozott védelem alá vont objektumok körét, sőt egyszer Demeter Ervin azt is megkérdezte, lehet-e tudni, hogy Laborc Sándor jár-e Moszkvába.
"Veszélyes összeesküvés. James Bond is csettintene ilyen bonyolult konspiráció láttán" - fogalmazott a fideszes képviselő.

Navracsics Tibor szerint persze a történet nem igaz, és ez "szánalmasan le is lepleződött" csütörtökön.

"Szilvásy György nem James Bond. Csak egy paranoid, félelmeitől és alantas vágyaitól gyötört ember, aki miután a kora kilencvenes évek ingatlanpiacán viszonylagos sikereket ért el, kormányzati babérokra vágyott. Kancelláriaminiszterségét a 2006. augusztus 20-i halálos tömegszerencsétlenség teljes kormányzati felelőtlensége és felelősség elől menekülés színezi gyászosra, mostani titkosszolgálati miniszterségét a Teve utcai sortűz, Kádár sírjának kirablása, a Magyar Nemzet újságíróinak zaklatása és megannyi kideríthetetlen, gyanús és védhetetlen botrány" - írta blogbejegyzésében a Fidesz frakcióvezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását