2024. május 17. - Paszkál

Lézerrel vetítettek feliratot a Parlamentre

A Lehet más a politika! mozgalom tagjai és szimpatizánsai lézerrel írták fel a Parlament Dunára néző homlokzatára szervezetük monogramját, honlapjának címét és egy ábrát is megjelenítettek az épületen hétfőn este.
2008. október 7. kedd 06:22 - Hírextra
Az MTI helyszíni tudósítójának beszámolója szerint a mozgalom tagjai azt tervezték, hogy a Batthyány térről festik meg zöld lézerrel a Parlamentet, de a kiérkező rendőrök ezt nem engedélyezték. A rendőrök arra hivatkozva tiltották meg az akciót, hogy az Országgyűlés még ülésezik az épületben.
A mozgalom tagjai ekkor autóba ültek, elhagyták a helyszínt és végül egy szálloda hatodik emeleti szobájából "lőttek rá lézerrel" az Országházra.

A Parlamenten két percig volt látható - nagyon halványan - a mozgalom monogramja, honlapjának címe és egy "sétáló ember" ábrája.Az esemény beharangozójában azt írták, hogy a felirat egy formálódó demokratikus politikai erő biztató üzenete.

Az Országgyűlés Hivatalának sajtófőnöke korábban azt közölte az MTI-vel: a hivatalhoz nem érkezett ezzel kapcsolatos megkeresés, így hozzájárulást sem adhattak.Altorjai Anita hozzátette: törvény írja elő, hogy a képviselők munkáját nem lehet megzavarni.

A BRFK sajtóügyeletese az MTI kérdésére azt mondta, a szervezőknek van területfoglalási engedélyük, de a lézeres vetítést az illetékes önkormányzat engedélyezheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását