2024. május 13. - Szervác, Imola

Árverés hajléktalanokért

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány idén is megrendezi hagyományos jótékonysági árverését, amelynek bevételéből a hajléktalanokat támogatja.
2008. október 13. hétfő 19:56 - Hírextra
Az árverés kiállítását Endrei Judit nyitotta meg hétfőn a Centrális Galériában, ahol egész héten megtekinthetők az alkotások, majd vasárnap délelőtt 11 órakor ugyanitt tartják az árverést is.

Idén 151 tétel kerül kalapács alá. A műtárgyak többségét maguk az alkotók ajánlották fel. A tételek között szerepel egyebek között Bán Mariann, Berencsi Attila, ef. Zámbó István, Eszik Alajos, Gross Arnold, Fenyvesi Márta, Haász István, Havadtőy Sámuel, Pauer Gyula és Vojnich Erzsébet alkotása is. Az árverési tételek a www.axioart.com honlapon is láthatók.
A tavalyi aukció bevétele 3,1 millió forint volt.

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány 1995-ben jött létre. Tevékenysége egyre inkább a hajléktalanság közelségébe sodródott vagy frissen fedél nélkülivé vált családok, illetve a beteg hajléktalanok segítésére irányul.

Az utcai gondozás mellett az alapítvány önkéntesei látogatják és csomagokkal segítik a kórházba került, magukra maradt hajléktalanokat. Vitás ügyeik intézéséhez jogi segítséget nyújtanak, fedélhez jutásukat pedig albérletszerző programokkal és lakáspályázatokkal igyekeznek megkönnyíteni.
Munkájuknak köszönhetően idén júliusban lakást kapott egy gyermekes hajléktalan család, több másik pedig albérletben talált ideiglenes otthonra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását