2024. május 11. - Ferenc

Megalakult az SZDSZ megyei elnökeinek fóruma

Az SZDSZ megyei elnökei létrehozták fórumukat; az újonnan alakult politikai testület célja a vidékpolitika korábbinál hangsúlyosabb megjelenítése a liberális pártban - jelentette be a szabad demokraták Győr-Moson-Sopron megyei elnöke kedden sajtótájékozta
2008. október 14. kedd 17:25 - Hírextra
Szentkuti Károly közlése szerint a Győrött megalakult fórum létrehozását az tette szükségessé, hogy az utóbbi évtizedben a vidék problémái háttérbe szorultak az SZDSZ politikájában. Hozzátette: Fodor Gábor mindkét elnöki kampányában ennek a helyzetnek a megváltozatását ígérte, a párt vezetése részéről van fogadókészség, bátorítás a változtatás iránt.

Múlt vasárnap 12 megyei elnök alakította meg a testületet. A többi megyék elnökei is egyetértenek a kezdeményezéssel, nem politikai okokból maradtak távol - hangoztatta Szentkuti Károly.

A liberális politikus azt mondta, az SZDSZ megyei elnökei úgy látják, elsősorban nekik kell a vidékpolitikát kidolgozniuk, képviselniük és a választók felé megjeleníteniük.

Az SZDSZ megyei elnökeinek fóruma olyan javaslatcsomagot tesz az országos tanács asztalára, ami a vidéki szervezetek megerősítését, a vidék hangsúlyosabb képviseletét teszi lehetővé a pártban. Az országos tanács következő ülésén vidékpolitikai tagozat létesítését javasolják, amely az országos tanács mellett működne és a vidékpolitikát és az önkormányzatiságot érintő kérdésekben hallatná a szavát.

A Győr-Moson-Sopron megyei SZDSZ-elnök hangsúlyozta: szükség van az önálló, erős SZDSZ-re, egy harmadik liberális pólusra, mivel a kétpárti struktúra vidéken okozza az igazi károkat, ellehetetleníti a valódi demokratikus választást és a szekértábor logika mérgezi a kis közösségek életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását