2024. május 16. - Mózes, Botond

Majdnem összeházasodott két gyerek

Rendőrök állítottak le Karacsiban egy esküvőt, amelyen egy négyéves kislányt adtak volna össze egy hétéves kisfiúval.A pakisztáni polgári törvénykönyv szerint a házasság korhatára 18 év.
2008. október 31. péntek 13:50 - Hírextra
Az iszlám vallásjog egyes rendelkezései alapján a lányokat már a pubertás után közvetlenül ki lehet házasítani. A polgári és a vallási szabályok ellenére Pakisztánban gyakori a gyerekházasság, amellyel családok közti viták végére tesznek pontot, és az sem ritka, hogy adósságtörlesztés helyett adják férjhez a kislányokat.

A rendőrség lakossági bejelentés alapján intézkedett csütörtök este. Az egyik bejelentő szerint a kislány apja 500 ezer rúpiát (1,2 millió forint) kapott volna lánya házasságáért cserébe. Mások szerint az esküvő a két família között régóta tartó viszálykodást lett volna hivatott lezárni.

"Napok óta nagy mozgolódás volt a ház körül, tegnap este pedig átmentünk és azt láttuk, hogy a kislányt éppen férjhez adják, ezért szóltunk a rendőröknek" - mondta egy helyi lakos pénteken.A kisfiú apját letartóztatták, a kislány apja azonban elmenekült a helyszínről - közölte a rendőrség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását