2024. április 28. - Valéria

Előbb egzisztencia, aztán a gyerekvállalás

A német férfiak döntő többsége családot szeretne, de közülük igen sokan - mielőtt a családalapítás felelősségét a vállukra vennék - a teljes anyagi függetlenséget akarják elérni - tapasztalták egy német közvélemény-kutatás készítői.
2008. október 30. csütörtök 07:58 - Hírextra
A Bertelsmann médiacsoport kezdeményezésére a müncheni Ifjúságkutató Intézetben elvégzett felmérés a 15-42 éves német férfiakat célozta meg. Jó 90 százalékuk határozott családalapítási szándékról tett tanúbizonyságot.

Mindazonáltal úgy tűnik, hogy Németországban ennek egy komoly akadálya van, az anyagi helyzet. A résztvevők túlnyomó része számára ugyanis elképzelhetetlen, hogy apává váljanak azelőtt, hogy pénzügyileg biztonságban éreznék magukat. 95,5 százalékban a ház-, illetve lakásvásárlást tartják a saját család felé megtett út első és legfontosabb kötelességének.

Az anyagiak felett érzett szorongás azonban sokak számára az apaság örömét is beárnyékolja: a válaszadók 55 százaléka ugyan megállapítja, hogy szülőnek lenni nagy boldogság, de 62 százalék hozzáteszi, aggódik amiatt, hogy anyagi helyzete esetleg rosszabbra fordul, miután már megszületett a gyermeke.

És végül a jövendő mamákat boldogító hír: a feltárt igények sorában nem elhanyagolható, hogy a német férfiak 95 százaléka nemcsak a család eltartásában, de a gyerekek nevelésében is aktívan részt akarnak vállalni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását